Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
13. apríla 2022, 20:07
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Minister obrany Naď: Vážim si odbornosť Romany Tabák v raketových systémoch, špeciálne tenisové rakety sú jej doména

NEWS JAROSLAV NAĎ
Uložiť Uložené

Minister obrany Jaroslav Naď zareagoval na vyjadrenia poslankyne OĽaNO na tému raketovej obrany Slovenska.

Minister obrany Jaroslav Naď zareagoval na výrok poslankyne OĽaNO Romany Tabák, ktorá v jednom zo statusov na Facebooku vyjadrila nesúhlas s darovaním systému S-300 Ukrajine.

Šéf rezortu obrany pohotovo zareagoval slovami, že si váži odbornosť poslankyne Národnej rady Tabák, ak ide o raketové systémy – najmä tie tenisové. Myslí si, že to je téma, ku ktorej má bližšie. „Nech sa drží tejto témy, k tomu má čo povedať. Ostatné veci nech nechá na odborníkov.“ Jaroslav Naď si takto zažartoval v rozhovore pre Hospodárske noviny, zostrih zverejnila satirická stránka Zomri. 

Naď zároveň priznal, že Romana Tabák pravdepodobne nie je jediná koaličná poslankyňa, ktorá kritizuje darovanie protiraketovej obrany S-300 Ukrajine, už skoro dva mesiace okupovanej Rusmi. Aj napriek tomu vláda považuje tento krok za správny, keďže systém pomáha zostreľovať ruské útočné rakety, čím chráni civilné obyvateľstvo. Naď už pred niekoľkými dňami dementoval správy o tom, že slovenský systém S-300 na Ukrajine zničili.

Odporúčané
Čo by Ukrajina robila so slovenskými stíhačkami Mig-29? Čo by Ukrajina robila so slovenskými stíhačkami Mig-29? 17. augusta 2022, 14:30

Zároveň platí, že Slováci by už čoskoro museli systém vyradiť, pretože ho nebude možné ďalej servisovať. Slovenský vzdušný priestor chránia moderné systémy Patriot, ktoré nám zapožičali krajiny NATO. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia