Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. apríla 2022, 17:30
Čas čítania 0:47
Matej Ohrablo Čoje

Šéfkuchár Peter Duranský: Som okej s bryndzovými haluškami ako národným jedlom, no trochu by som ich odľahčil

PODCASTY GASTROPRIEMYSEL PODGAST
Uložiť Uložené

Hosťom prvého „šéfkuchárskeho“ Podgastu tejto sezóny je človek, ktorý sa stal prvým slovenským šéfkuchárom s michelinskou hviezdou a je čerstvým reprezentantom Slovenska na kulinárskych majstrovstvách Európy.

 Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty.

Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu.

Sleduj Podgast na Refresheri.

V tomto podcaste sa okrem iného dozvieš:
  • Aké to je, súťažiť s európskou špičkou.
  • Aké jedlá by sa mohli stať našimi novými národnými jedlami.
  • Čo je najväčšia škoda slovenskej gastronómie a či by sme sa mali vzdať bryndzových halušiek.

Peter Duranský je prvý slovenský michelinský šéfkuchár a po dlhom čase aj prvý slovenský reprezentant na kulinárskych majstrovstvách Európy Bocuse D’Or. Tie sa konali nedávno v Budapešti a slovenskému tímu nakoniec unikol postup na majstrovstvá sveta v Lyone iba o 30 bodov. Pôsobí vo Viedni, no okrem zahraničných skúseností bol pri tom, keď sa v nultých rokoch rodila moderná gastronómia v Bratislave.

Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doň zaujímavých hostí, s ktorými sa pustí do reči bez osnov a pravidiel. Začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť. Daj Podgastu odber na platforme, na ktorej počúvaš podcasty a hudbu. Neujde ti žiadna časť s parádnymi hosťami nielen z oblasti gastronómie.

V prípade akýchkoľvek návrhov alebo pripomienok k podcastom nám napíš na adresu [email protected].
Domov
Zdieľať
Diskusia