Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2022, 6:55
Čas čítania 1:08
Eduard Starkbauer

Willa Smitha si po Oscaroch ľudia googlili 25-krát viac ako najlepší film. Chris Rock za noc takmer vypredal svoje stand-up turné

Willa Smitha si po Oscaroch ľudia googlili 25-krát viac ako najlepší film. Chris Rock za noc takmer vypredal svoje stand-up turné
Zdroj: Getty Images/Neilson Barnard
NEWS OSCAR 2022 WILL SMITH
Uložiť Uložené

Will Smith sa moderátorovi večera ospravedlnil. Incident však už vyšetruje americká filmová akadémia.

Po tohtoročnom odovzdávaní Oscarov píšu svetové médiá viac ako o ktoromkoľvek z filmov o dvoch ľuďoch – o Willovi Smithovi a Chrisovi Rockovi. Podľa magazínu Variety si v deň po udeľovaní cien americkej filmovej akadémie dokonca meno najlepšieho herca za rok 2021 na Googli vyhľadávalo až 25-krát viac ľudí ako názov najlepšieho filmu roka CODA.

Podľa dát z Google Trends stúpli vyhľadávania oboch aktérov bezprostredne po incidente nevídaným spôsobom. V štatistikách stránky Google Trends, ktorá vyjadruje popularitu vyhľadávania na stupnici od 0 po 100, dosiahol Will Smith vrchol na hodnote 54 a Chris Rock pri čísle 35, pričom CODA získala len rating 4 a podľa prepočtu zaujímala až 25-krát menej ľudí ako oscarový herec.

Ihneď po incidente sa zaujímavým spôsobom ukázal aj nárast popularity Chrisa Rocka. Agentúra Tickpick predávajúca lístky na jeho komediálne vystúpenia totiž na Twitteri potvrdila, že počas oscarovej noci predala na jeho turné viac lístkov ako za celý predošlý mesiac.

Will Smith sa včera Chrisovi Rockovi ospravedlnil postom na Instagrame, v ktorom píše: „Všetky formy násilia sú toxické a deštruktívne. Moje správanie na Oscaroch bolo neakceptovateľné a neospravedlniteľné. Rád by som sa ti, Chris, verejne ospravedlnil. Prekročil som medze a pochybil som. Hanbím sa, keďže tento čin nevypovedá o tom, akým mužom sa snažím byť. Pre násilie nie je vo svete lásky a pochopenia miesto.

Odporúčané
10 najlepších filmov s Willom Smithom (Rebríček) 10 najlepších filmov s Willom Smithom (Rebríček) 16. septembra 2022, 14:30

Americká filmová akadémia po šokujúcom útoku na moderátora večera už stihla oznámiť, že incident podrobí formálnemu vyšetrovaniu, na základe ktorého navrhne opatrenia v rámci právnych predpisov.

Domov
Zdieľať
Diskusia