Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2022, 11:41
Čas čítania 0:48
Martin Adam Pavlík TASR

Roman Abramovič je po príznakoch otravy a hospitalizácii opäť prítomný na mierových rokovaniach v Istanbule

Roman Abramovič je po príznakoch otravy a hospitalizácii opäť prítomný na mierových rokovaniach v Istanbule
Zdroj: TASR/AP
NEWS ROMAN ABRAMOVIČ RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Abramovič sa podľa snímky z tureckých médií nachádza mimo hlavného stola, za ktorým sedia obe delegácie.

Len včera sme informovali, že majiteľ londýnskeho futbalového klubu Chelsea Roman Abramovič bol údajne spolu s ďalšími dvomi členmi ukrajinskej diplomacie otrávený chemickou zbraňou počas mierových rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom. Vraj dokonca na niekoľko hodín oslepol a musel byť hospitalizovaný v jednej z tureckých nemocníc.  

Dnes je však už podľa agentúry Reuters a britskej stanice BBC ruský oligarcha opäť prítomný na mierových rokovaniach medzi ruskou a ukrajinskou delegáciou v Istanbule. Abramovič sa podľa snímky z tureckých médií nachádza mimo hlavného stola, za ktorým sedia obe delegácie. Stanica BBC informovala, že spoločnosť mu robí hovorca tureckého prezidenta Ibrahim Kalina.



Kremeľ nedávno uviedol, že Abramovič zohrával v počiatočnej fáze mierových rokovaní úlohu sprostredkovateľa, avšak v súčasnosti je osud rozhovorov výhradne v rukách oboch delegácií. BBC tvrdí, že prítomnosť ruského oligarchu na rokovaniach naznačuje, že je stále do určitej miery zapojený do rokovaní o ukončení bojov na Ukrajine.

Denník Wall Street Journal v pondelok informoval, že Abramovič a niektorí ukrajinskí vyjednávači mali po rokovaniach 3. marca príznaky ako pri otrave. Túto informáciu o ruskom miliardárovi neskôr pre stanicu BBC potvrdila aj jeho hovorkyňa. Ukrajinskí predstavitelia správy o otrave popreli. Viac k tejto téme si môžeš prečítať tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia