Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2022, 19:11
Čas čítania 0:32
Ivan Koribanič TASR

Rusko obmedzí vstup občanov z „nepriateľských štátov“ do krajiny. Týka sa to aj celej Európskej únie

Rusko obmedzí vstup občanov z „nepriateľských štátov“ do krajiny. Týka sa to aj celej Európskej únie
Zdroj: TASR/AP/Mevlüt Čavušoglu
POLITIKA RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SERGEJ LAVROV
Uložiť Uložené

Ruská vláda zverejnila zoznam štátov, o ktorých sa domnieva, že sa dopúšťajú „nepriateľských činov“, ešte 7. marca. Zoznam bol vytvorený ako reakcia na bezprecedentné sankcie Západu v dôsledku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu.

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v pondelok povedal, že Moskva sa chystá obmedziť vstup na územie Ruskej federácie pre občanov „nepriateľských štátov“, medzi ktoré patria všetky krajiny Európskej únie. Okrem toho budú nové vízové opatrenia platiť aj voči občanom z Británie či zo Spojených štátov.

„Pripravuje sa návrh prezidentského dekrétu o odvetných vízových opatreniach v reakcii na nepriateľské kroky viacerých cudzích štátov,“ uviedol Lavrov. „Tento zákon zavedie množstvo obmedzení na vstup do Ruska,“ dodal šéf ruskej diplomacie.

Ruská vláda zverejnila zoznam cudzích štátov, o ktorých sa domnieva, že sa dopúšťajú „nepriateľských činov“, ešte 7. marca. Zoznam bol vytvorený ako reakcia na bezprecedentné sankcie Západu v dôsledku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu.

Ruským aerolíniám bol napríklad zakázaný vstup do vzdušného priestoru EÚ, Spojeného kráľovstva a Spojených štátov a cestovanie do Ruska a z Ruska je už teraz obmedzené.

Domov
Zdieľať
Diskusia