Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. marca 2022, 19:48
Čas čítania 1:15
Adam Novosad

VIDEO: Tvrdý náraz Micka Schumachera prerušil kvalifikáciu F1. Monopost sa pri odvážaní z trate rozpadol na dve časti

VIDEO: Tvrdý náraz Micka Schumachera prerušil kvalifikáciu F1. Monopost sa pri odvážaní z trate rozpadol na dve časti
Zdroj: Clive Mason/Getty Images
NEWS FORMULA 1
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Mladý nemecký pilot svojou haváriou prerušil kvalifikáciu na Veľkú cenu Saudskej Arábie na desiatky minút.

Kvalifikáciu na Veľkú cenu Saudskej Arábie v meste Džidda prerušila vážna nehoda Micka Schumachera. Už na začiatku kvalifikácie sa fanúšikovia dočkali prekvapivého vývoja pretekárskeho víkendu, keď Lewis Hamilton nedokázal postúpiť z prvej fázy kvalifikácie a do zajtrajších pretekov odštartuje až zo 16. pozície.

O prvú nehodu kvalifikácie sa v úvodnej fáze Q1 postaral pilot Williamsu Nicolas Latifi, ktorý nezvládol riadenie a skončil v bariére. Kvalifikácia bola na pár minút prerušená vyvesenými červenými vlajkami, ale piloti sa onedlho vydali opäť na trať. 

Tvrdý náraz Micka Schumachera do bariéry však kvalifikáciu zastavil na dlhé minúty. Monopost najskôr vrazil do bariéry, od ktorej sa odrazil na opačnú stranu trate a napokon zostala formula aj so Schumacherom stáť pri kraji vozovky. 

Odporúčané
Tomáš je prvým Slovákom, ktorý pracuje ako traťový komisár na pretekoch F1. V boxe mi kýval aj Sergio Pérez Tomáš je prvým Slovákom, ktorý pracuje ako traťový komisár na pretekoch F1. V boxe mi kýval aj Sergio Pérez 25. marca 2024, 9:30

Mladého pilota z monopostu vytiahli pri vedomí a sanitkou ho previezli do boxov, odkiaľ ho do nemocnice na potrebné vyšetrenia transportoval vrtuľník. Keď sa traťoví maršali snažili vozidlo odviezť z trate, rozpadlo sa na dve časti, a tak odpratávanie monopostu spoločne s tisíckami úlomkov trvalo dlhšiu chvíľu.

Momentálne dostupné informácie hovoria o tom, že Mick Schumacher už pri prevoze vrtuľníkom do nemocnice telefonoval so svojou matkou, ktorú ubezpečil, že sa nijak vážne nezranil.

Zatiaľ nie je jasné, či nemecký pilot bude schopný nastúpiť do zajtrajších pretekov v Džidde, čo zrejme určia až výsledky testov v nemocnici. Úlohu zohrá aj rozsah poškodenia monopostu, ktorý musia mechanici opraviť do pôvodného stavu.

Domov
Zdieľať
Diskusia