Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. marca 2022, 11:44
Čas čítania 1:17
Adam Novosad

Rusko by malo „denacifikovať“ aj ďalšie európske štáty, vyhlásil ruský politik. Poslanec hovorí o Poľsku aj Pobaltí

NEWS POĽSKO RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Iba denacifikáciou týchto krajín môže Rusko zabezpečiť bezpečnosť pre svojich obyvateľov, tvrdí Sergej Savostianov, poslanec moskovskej dumy z komunistickej strany.

Ruská federácia by mala zabezpečiť „denacifikáciu“ Poľska, Moldavska, Kazachstanu aj pobaltských krajín, inak sa obyvatelia Ruska a Ukrajiny nikdy nebudú môcť cítiť bezpečne, vyhlásil poslanec Moskovskej mestskej dumy za komunistickú stranu Sergej Savostianov.

Savostianov svoj nápad vojensky zaútočiť na európske krajiny podložil dokumentom, ktorý vypracoval, aby obhájil použitie armády v krajinách, ktoré podľa neho predstavujú najväčšie riziko.

„Demilitarizácia a denacifikácia Ukrajiny zabezpečí udržateľnú bezpečnosť obyvateľov Ukrajiny, Ruska a celej Európy. Na kompletné zabezpečenie procesu udržania bezpečnosti Ruskej federácie považujem za vhodné zahrnúť pobaltské štáty do denacifikovanej a demilitarizovanej zóny Poľska, Moldavska a Kazachstanu,“ napísal v dokumente poslanec mestského zastupiteľstva.

V dokumente však Savostianov nespomína, kedy by podľa neho malo Rusko vykonať potrebné kroky a v akom rozsahu by mala vojenská operácia prebehnúť. 

Dá sa predpokladať, že na takýto útok Rusko momentálne vôbec nie je pripravené, keďže už vyše mesiaca nedokáže vojensky obsadiť ani Ukrajinu. Útok na Pobaltie a Poľsko by navyše znamenal útok na NATO, čo by neostalo bez odpovede.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

K nápadu Savostianova pokračovať v rozsiahlej „denacifikácii“ sa medzitým vyjadril aj poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak, ktorý sa doteraz podieľal na mierových rokovaniach s Ruskou federáciou.

„Ruská federácia môže zahájiť rozsiahlu ofenzívu v Poľsku, pobaltských krajinách a Kazachstane v rámci svojej špeciálnej vojenskej operácie na demilitarizovanie a denacifikovanie,“ napísal Podoľak. „Toto je iba začiatok. Rusko sľubuje, že potečie ešte veľa európskej krvi,“ varoval západný svet.

Domov
Zdieľať
Diskusia