Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. marca 2022, 12:09
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

VIDEO: „Vyhostíme všetkých, všetci sú to špióni.“ Juraj Krúpa z OĽaNO baví internet vyjadrením o ruských špiónoch na Slovensku

NEWS RUSKO
Uložiť Uložené

Riaditeľ tajnej služby SIS medzitým potvrdil, že ruských špiónov je na Slovensku viac, ako sme doteraz vyhostili.

Poslanec OĽaNO Juraj Krúpa, ktorý šéfuje poslaneckému výboru pre obranu a bezpečnosť, v reportáži televízie TA3 pobavil slovenskú verejnosť svojimi stručnými a jasnými odpoveďami na otázku, či by Slovensko malo vyhostiť viac ruských špiónov, ktorí na našom území pôsobia pod oficiálnym krytím ambasády.

„Dúfam, že ich všetkých vyhostíme,“ uviedol Krúpa na otázku, koľko ruských špiónov by malo Slovensko dodatočne vyhostiť. Rád by nasledoval nielen príklad Poľska, ktoré vyhostilo 45 ruských diplomatov, ale aj „kadekoho, kto ich vyhostí“.

Podľa Krúpu je ruských špiónov na Slovensku jednoducho priveľa a na otázku, o koho konkrétne by išlo, len skonštatoval, že o „všetkých, všetci sú to špióni“.

To, že na Slovensku pôsobí viac ruských špiónov, ako sme doteraz vyhostili, v stredu potvrdil aj šéf SIS Michal Aláč. Riaditeľ tajnej služby sa k otázke diplomatického krytia špionáže zo strany ruskej ambasády vyjadril v reakcii na rozhodnutie Poľska, ktoré z krajiny poslalo preč 45 ruských agentov, pričom na odchod im dalo päť dní.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Aj keď Slovensko minulý týždeň vyhostilo troch zamestnancov ruskej ambasády, pretože podľa našich bezpečnostných služieb vykonávali špionáž, počet vyhostených ruských špiónov sa môže na základe pokračujúceho vyšetrovania v najbližších týždňoch rozrásť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia