Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2022, 13:15
Čas čítania 0:44
Ivan Koribanič

Vladimir Putin údajne súhlasil s osobným stretnutím s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským

Vladimir Putin údajne súhlasil s osobným stretnutím s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským
Zdroj: TASR/AP/Sergey Guneev, Sputnik, Kremlin Pool/AP/TASR
POLITIKA RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA VLADIMIR PUTIN VOLODYMYR ZELENSKYJ
Uložiť Uložené

Korešpondentka BBC Lyse Doucetová povedala, že rozhovor dvoch lídrov je v pláne. „Rokujú diplomati, rokujú vyjednávači. Sme radi, že Putin konečne súhlasil, že sa v určitom bode stretne so Zelenským. Ten o stretnutie žiada už od januára.“

Ruský prezident Vladimir Putin vôbec po prvýkrát od vypuknutia vojny na Ukrajine súhlasil s osobným stretnutím s prezidentom Volodymyrom Zelenským, píše Unilad.

„Rozhovor, na ktorý ľudia určite čakajú.“ Takto označil Zelenskyj stretnutie s Putinom, po ktorom dlhodobo volá aj ukrajinská hlava štátu. Vo videu Zelenskyj nedávno tvrdil, že toto stretnutie je jedinou šancou, ako môže Rusko minimalizovať dôsledky škôd, ktoré spôsobilo. „Chcem, aby ma počuli všetci, hlavne v Moskve. V opačnom prípade budú straty Ruska také, že sa z toho bude zotavovať niekoľko generácií,“ povedal Zelenskyj.

Odporúčané
PROFIL: Klub Chelsea sa pre svojho ruského majiteľa Romana Abramoviča stal po vypuknutí vojny na Ukrajine terčom britských sankcií PROFIL: Klub Chelsea sa pre svojho ruského majiteľa Romana Abramoviča stal po vypuknutí vojny na Ukrajine terčom britských sankcií 20. marca 2022, 9:30


Korešpondentka BBC Lyse Doucetová povedala, že rozhovor dvoch lídrov je v pláne. „Rokujú diplomati, rokujú vyjednávači. Sme radi, že Putin konečne súhlasil, že sa v určitom bode stretne so Zelenským. Ten o stretnutie žiada už od januára.“

Žiadny konkrétny dátum možného stretnutia Putina a Zelenského zatiaľ neexistuje. Podľa hovorcu tureckého prezidenta Erdogana Ibrahima Kalina zatiaľ Putin na stretnutie pripravený nie je.

Hovorca však vyjadril presvedčenie, že stretnutie sa v určitom bode uskutoční – aj s mierovou dohodou. Podľa neho chce byť Putin počas mierových rokovaní „v pozícii sily“, keď bude súhlasiť s takouto dohodou.

Aktuálnu situáciu a vývoj rusko-ukrajinskej vojny sledujeme minútu po minúte.

Domov
Zdieľať
Diskusia