Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2022 o 20:56
Čas čítania 0:54
Eduard Starkbauer TASR

Ruská armáda bombardovala divadlo v Mariupole. Ukrývalo sa v ňom asi 1 000 ľudí

NEWS VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Mnohým obyvateľom Mariupola sa z mesta stále nedarí utiecť.

Obliehanie a intenzívne bombardovanie prímorského mesta Mariupol pokračuje. Ruská armáda v stredu podľa BBC bombardovala aj budovu divadla, v ktorej sa mali ukrývať stovky civilistov. Starosta Mariupola Serhij Orlov hovorí o celkovom počte 1 000 až 1 200 ľudí. Počet obetí útokov zatiaľ nie je známy.


Serhij Orlov potvrdil, že príslušníci ruskej armády zaútočili aj na konvoj civilistov, ktorí smerovali z Mariupola do mesta Záporožie, pričom zranenia utrpeli piati civilisti vrátane dieťaťa. Po minulotýždňových neúspešných pokusoch o vytvorenie humanitárneho konvoja sa z obliehaného Mariupola podľa ukrajinského ministerstva vnútra zatiaľ podarilo v autách utiecť približne 20 000 ľuďom.

V obkľúčenom meste so strategickou polohou pri Azovskom mori ostáva naďalej uväznených vyše 200 000 ľudí bez prístupu k tečúcej vode, elektrine alebo plynu. V dôsledku zabránenia humanitárnemu zásobovaniu sa v meste kritickou rýchlosťou míňajú aj zásoby jedla a liekov.

Odporúčané
Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár 12. júla 2024 o 10:30

Mariupol čelí ruským útokom od úplného začiatku invázie ruských vojsk, ktorým sa už podarilo zničiť celé štvrte a ich minulotýždňový útok na mariupolskú nemocnicu si vyžiadal životy piatich civilistov. Podľa odhadov ukrajinských vládnych predstaviteľov už počas bombardovania mesta zahynulo vyše 2 500 civilistov.

Domov
Zdieľať
Diskusia