Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. marca 2022, 9:29
Čas čítania 1:08
Viktor Kniš

Cristiano Ronaldo strelil podľa oficiálnych štatistík FIFA najviac gólov v histórii. Česi však tvrdia niečo iné

ŠPORT CRISTIANO RONALDO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Josef Bican strelil 805 gólov, Cristiano Ronaldo ho prekonal veľkolepým hetrikom, ktorým zariadil dôležité víťazstvo pre svoj Manchester United.

Cristiano Ronaldo sa stal najlepším strelcom histórie, keď troma gólmi rozhodol sobotňajší zápas svojho Manchestru United proti Tottenhamu. 

Keď 37-ročný portugalský reprezentant zvyšoval na konečných 3 : 2, strelil zároveň svoj 807. gól v kariére a o dva góly prekonal doterajší oficiálny svetový rekord, ktorý podľa FIFA držal česko-rakúsky ostrostrelec Josef Bican. Za United dal Cristiano Ronaldo 136 gólov, za Real Madrid 450, 101 za Juventus, 115 v drese Portugalska a 5 za Sporting Lisabon.

„Veľmi ma teší môj prvý hetrik, odkedy som sa vrátil na Old Trafford. Nič neprekoná pocit byť späť na ihrisku a pomáhať tímu s gólmi a so snahou. Opäť sme dokázali, že môžeme poraziť akýkoľvek tím v ktorýkoľvek deň, pokiaľ tvrdo pracujeme a stojíme pri sebe ako jeden,“ vyjadril sa kanonier Ronaldo po zápase. 

Česi sa však s rekordom príliš nestotožňujú, oficiálny účet Českej futbalovej reprezentácie zverejnil na Twitteri príspevok, v ktorom tvrdí, že Josef Bican strelil až 821 gólov. Aj tento rekord však Ronaldo pravdepodobne v dohľadnom čase prekoná. 

Portugalský útočník Cristiano Ronaldo sa vrátil na konci leta 2021 do anglického klubu Manchester United, kde pôsobil v rokoch 2003 až 2009. Na konte má päť ocenení Zlatá lopta (Ballon d'Or) a štyri Zlaté kopačky. Ronaldo svojim tímom pomohol k piatim titulom UEFA Ligy majstrov. 

V súčasnosti sleduje Ronalda na Instagrame už viac ako 400 miliónov ľudí.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Domov
Zdieľať
Diskusia