Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2022, 13:56
Čas čítania 0:50
Daniel Mikolášik

Bašternákov byt, v ktorom býval Robert Fico, sa predal za takmer 1,6 milióna eur

NEWS LADISLAV BAŠTERNÁK NEHNUTEĽNOSTI ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Luxusný apartmán v Bonaparte kúpil Čech.

Luxusný byt podnikateľa Ladislava Bašternáka v komplexe Bonaparte v Bratislave, v ktorom dlhé roky býval Robert Fico, má nového majiteľa. Záujemcovi z Česka ho správca predal za 1 578 000 €. Jeho cenu však museli pre nezáujem verejnosti znižovať, informuje Nový Čas.

Bašternáka, ktorého koncom januára 2022 Okresný súd v Trenčíne podmienečne prepustil na slobodu, odsúdili za daňové podvody a jeho byt prepadol štátu. Byt, ktorý sa nachádza na najvyššom štvrtom poschodí, má rozlohu 377 metrov štvorcových a dve terasy s rozlohou dokopy 111 metrov štvorcových.

bonaparte
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

Vyvolávacia suma na dražbe bola spočiatku stanovená na 1 740 000 €, no dražby sa nik nezúčastnil. V druhom kole prejavil záujem o luxusný apartmán muž z Česka, s ktorým sa dohodli na sume takmer 1,6 milióna €. Počas toho, keď byt obýval niekdajší premiér Robert Fico, platil za nájom 2 650 € a 200 € za energie, čo bolo podľa mnohých odborníkov pod trhovou hodnotou.

Odporúčané
Tomáš prenajíma luxusné autá a nehnuteľnosti v Dubaji: Modelky sa s autom len odfotia, niektoré nemajú ani vodičák (Rozhovor) Tomáš prenajíma luxusné autá a nehnuteľnosti v Dubaji: Modelky sa s autom len odfotia, niektoré nemajú ani vodičák (Rozhovor) 18. februára 2024, 14:30

„Prebehlo to úspešne, predmet dražby bol predaný. Postupoval som v súlade so záväzným pokynom okresného úradu Bratislava I, ktorý je môj nadriadený orgán. Nebolo to predané za tú najnižšiu hodnotu, pod ktorú sme nechceli ísť,“ povedal Novému Času správca Martin Sečanský. Pred bytovým komplexom sa v roku 2016 uskutočnila séria protestov „proti zlodejom v politike“, ktoré organizovala strana OĽaNO na čele s Igorom Matovičom.

Na snímke sú transparenty počas 10. protestu proti zlodejom v politike pred luxusným komplexom Bonaparte v Bratislave 22. augusta 2016.
Na snímke sú transparenty počas 10. protestu proti zlodejom v politike pred luxusným komplexom Bonaparte v Bratislave 22. augusta 2016. Zdroj: TASR/Andrej Galica
Domov
Zdieľať
Diskusia