Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2022, 11:59
Čas čítania 0:30
Daniel Mikolášik TASR

NCZI spustilo registráciu na očkovanie štvrtou dávkou proti koronavírusu

NEWS KORONAVÍRUS VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Odporúča sa pre ľudí so zníženou imunitou.

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) spustilo registráciu na očkovanie štvrtou dávkou vakcíny proti ochoreniu covid-19 pre ľudí so zníženou imunitou. TASR o tom informovala hovorkyňa NCZI Alžbeta Sivá.


Podľa Sivej môžu o štvrtú dávku požiadať pacienti so zníženou imunitou, ak sú starší ako 18 rokov a sú minimálne tri mesiace po podaní tretej dávky. „Môžu sa registrovať na stránke www.korona.gov.sk a bude im pridelený termín v nimi vybranom okrese,“ doplnila.


Očkovať sa bude vakcínami od spoločností Pfizer-Biontech, Moderna, Johnson & Johnson a Novavax, záujemca si druh vakcíny môže vybrať.


„Pre imunokompromitovaných pacientov, ľudí so zníženou imunitou, sa štvrtá dávka vakcíny považuje za booster a odporúča sa aj v prípade prekonania ochorenia covid-19. O tejto možnosti by sa mali pacienti vopred poradiť so svojím ošetrujúcim lekárom,“ uzavrela Sivá.

Domov
Zdieľať
Diskusia