Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
5. marca 2022, 20:52
Čas čítania 0:34
Viktor Kniš

Na Slovensko prišiel len 11-ročný chlapec z Ukrajiny. Mal len jednu igelitku a telefónne číslo napísané na ruke

NEWS KONFLIKT NA UKRAJINE RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Jeho rodičia museli zostať na Ukrajine.

Polícia Slovenskej republiky zverejnila na Facebooku srdcervúci príbeh malého chlapca, ktorý sa z mesta na juhovýchode Ukrajiny dostal až na slovenskú hranicu. „Cez hranicu z Ukrajiny prišiel na Slovensko len 11-ročný chlapec zo Záporožia. S jednou igelitkou, pasom a telefónnym číslom napísaným na ruke prišiel úplne sám, pretože jeho rodičia museli zostať na Ukrajine,“ napísali. 


Chlapcovi okamžite pomohli dobrovoľníci, ktorí sa o neho ochotne postarali, odviedli ho do tepla a zabezpečili mu jedlo a pitie, ktoré mu nabalili aj na ďalšiu cestu. „Všetkých si získal svojím úsmevom, nebojácnosťou a odhodlaním, hodným skutočného hrdinu.“

Po chlapca si na hranicu prišli jeho príbuzní zo Západu, práve číslo napísané na ruke bolo pre záchranné zložky užitočnou navigáciou. „Vďaka číslu na ruke a kúsku papiera v pase sa podarilo skontaktovať s blízkymi, ktorí si po neho neskôr prišli, a celý príbeh sa dobre skončil,“ dodala polícia SR. 

Domov
Zdieľať
Diskusia