Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2022 o 16:22
Čas čítania 1:06
Ema Stanovská

Šéfka ruskej redakcie štátnej Russia Today rezignovala. „Putinova vláda zmenila životy Rusov na nekonečné peklo,“ vyhlásila

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Baronovová údajne označila Putinovu vládu za totalitnú a dodala, že „zmenila životy Rusov na nekonečné peklo“.

Šéfredaktorka ruského vydania spravodajskej televíznej siete Russia Today (RT) Marija Baronovová rezignovala na svoju funkciu na protest proti ruskej invázii na Ukrajine. Toto rozhodnutie oznámila v rozhovore ruského serveru Znak, ktorý medzičasom zablokovali. Obsah rozhovoru však zachytili aj iné svetové médiá ako Express či Fox News.

RT patrí medzi propagandistické médiá podporované Putinom. Baronovová zaujala proti invázii odmietavý postoj už v príspevku na Telegrame zverejnenom 26. februára, v ktorom údajne označila Putinovu vládu za totalitnú a dodala, že „zmenila životy Rusov na nekonečné peklo“. Povedala: „Naši starí otcovia za toto nebojovali. A teraz ich zradili.“ Ešte pred týždňom pritom písala o „propagande NATO“ a „rusofóbii“, napokon však pripustila, že sa mýlila.

Zúčastnila sa na protivládnych protestoch

Denník The New Yorker v roku 2019 písal, že Baronovová bola v júni 2012 obvinená z podnecovania masových nepokojov za to, že sa zúčastnila na protivládnych protestoch. Novinárku vtedy údajne zadržali, „aby vystrašili ľudí, aby opäť neprotestovali“.

Táto správa prichádza krátko po tom, čo sa ukázalo, že štátom kontrolovaná televízia financovaná Moskvou zmizla zo všetkých vysielacích platforiem v Spojenom kráľovstve.

Odporúčané
Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár 12. júla 2024 o 10:30

Portál Echo24 píše, že RT sa nedávno ocitla na sankčnom zozname Západu, ktorý uvalil sankcie na sedem ruských bánk, čím ich vylúčil z medzinárodného platobného systému SWIFT. Pre dezinformačný obsah zakázal aj televíziu Russia Today a web Sputnik.

Domov
Zdieľať
Diskusia