Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2022 o 8:13
Čas čítania 0:40
Adam Novosad

Na proteste v Petrohrade policajti zadržali dôchodkyňu-aktivistku s protivojnovými plagátmi. Prežila aj blokádu Leningradu

NEWS VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Staršiu aktivistku policajti odviedli z davu, ku ktorému sa pripojila s protivojnovými plagátmi.

Ruská federácia naďalej pokračuje v zatýkaní demonštrantov, ktorí v mestách po celej krajine protestujú proti vojne na Ukrajine. Ruská polícia najnovšie zadržala aktivistku Jelenu Osipovovú, ktorá vyšla protestovať do ulíc Petrohradu.

Nejde pritom o žiadnu náhodnú aktivistku, pretože Osipovová sa pravidelne zúčastňuje na protivládnych protestoch a upozorňuje na to, čo sa v Rusku deje. Ani v pokročilom veku jej nezmizla chuť vyjsť na námestie v meste Petrohrad, ktoré sa až do roku 1991 volalo Leningrad.

Osipovová podľa vlastných slov prežila blokádu Leningradu koncom druhej svetovej vojny, a tak teraz neváhala a vyrobila plagáty bojujúce proti vojne aj jadrovým zbraniam a postavila sa pred políciu. Ruskí policajti Osipovovú na proteste po chvíli vytiahli z davu a zadržali.

Od začiatku protestov proti vojne na Ukrajine už v Rusku bezpečnostné zložky zadržali 7 615 osôb, z ktorých až viac ako tri stovky policajti odviedli práve v Petrohrade aj Moskve. Dohromady v stredu policajti zadržali 782 osôb v 34 mestách.

Domov
Zdieľať
Diskusia