Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2022, 19:45
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Monika Beňová: Ak sa Fico spojí s Uhríkom, odídem zo Smeru

NEWS MONIKA BEŇOVÁ
Uložiť Uložené

Robert Fico má čoraz bližšie k extrémistom, všíma si to aj europoslankyňa za Smer-SD Monika Beňová.

Europoslankyňa a zakladajúca členka strany Smer-SD upozorňuje Roberta Fica, že ak sa bude aj naďalej približovať extrémistickej strane Republika a jej predsedovi Milanovi Uhríkovi, nájde si iné pôsobisko.

Monika Beňová tvrdí, že ak uvidí náznaky spolupráce a predseda Smeru-SD nevylúči mimoparlamentnú stranu zo zoznamu tých, s ktorými si vie predstaviť spoločný postup, odíde zo strany. 

„Náznaky akejkoľvek spolupráce sú pre mňa osobne neakceptovateľné. V žiadnej podobe. Rovnako tak som jednoznačne na strane Ukrajiny,“ napísala europoslankyňa Beňová na svojom Facebooku. Beňová upozorňuje aj na to, že nejde o žiadny konflikt Spojených štátov a Ruskej federácie na diaľku. „Je to útok na Ukrajinu zo strany Putina a jeho blízkych spolupracovníkov. Som si istá, že väčšina Rusov to tak rovnako vníma.“

Jednoznačné stanovisko zverejnila europoslankyňa krátko po rokovaní Európskeho parlamentu, na ktorom sa odídenec z extrémistickej ĽSNS Milan Uhrík zachoval ako podporovateľ Ruska. Krátko po vystúpení ukrajinského prezidenta Zelenského namiesto zdvorilého postavenia sa a potlesku ťukal do telefónu. Vzápätí pridal status, v ktorom nazval eurokomisárov fanatikmi. 

Smer a Republika už viackrát zverejnili podobné vyhlásenia a organizovali protesty na rovnakých miestach.

Domov
Zdieľať
Diskusia