Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2022, 22:46
Čas čítania 0:43
Eduard Starkbauer

Čečenské komando, ktoré malo zabiť Volodymyra Zelenského, utrpelo vážne straty. Pri leteckom útoku vraj zahynul aj Magomed Tušajev

Čečenské komando, ktoré malo zabiť Volodymyra Zelenského, utrpelo vážne straty. Pri leteckom útoku vraj zahynul aj Magomed Tušajev
Zdroj: TASR/AP
NEWS VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ich pozície vraj Ukrajine vyzradil vysokopostavený člen ruskej armády.

Ukrajinskej armáde sa podarilo neutralizovať čečenskú jednotku, ktorá mala za cieľ vraždu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Informáciu s odvolaním sa na ukrajinskú tajnú službu priniesla Ukrajinská pravda.

Ruský prezident Vladimir Putin vraj vodcu čečenskej autonómnej republiky Ramzana Kadyrova vraždou ukrajinského prezidenta a členov jeho vlády poveril osobne, a to už 3. februára. Čečenské jednotky sa odvtedy údajne pripravovali na špecifickú misiu v hlavnom meste Čečenska Groznom pod vedením Kadyrovho asistenta Danyla Martynova.

Čečenská jednotka sa k ruskej invázii pridala spolu s východnými jednotkami z územia Bieloruska, odkiaľ pokračovala smerom na Kyjev. Už 26. februára vraj čečenská jednotka utrpela veľké straty neďaleko hostomeľského letiska na kyjevskom predmestí po tom, ako ukrajinská armáda dostala dôležité informácie od tajného zdroja z ruskej armády.

Odporúčané
Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov 8. apríla 2024, 19:00

Príslušník ruskej federálnej bezpečnostnej služby poskytoval ukrajinskej tajnej službe konkrétne informácie o pohybe a zámeroch Kadyrových mužov. Údajne bol motivovaný odporom k vojenskej invázii. Pri ukrajinských leteckých útokoch sa podarilo zabiť elitného vojaka a blízkeho spolupracovníka Ramzana Kadyrova Magomeda Tušajeva.

Domov
Zdieľať
Diskusia