Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2022, 22:05
Čas čítania 1:07
Eduard Starkbauer TASR

Ruský regulačný úrad prerušil vysielanie nezávislého rádia aj televízie. O vývoji na Ukrajine vraj zámerne informovali nepravdivo

NEWS RUSKO VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ruské orgány prijali rozhodnutie šesť dní po tom, ako ruská armáda napadla Ukrajinu.

Ruská generálna prokuratúra požiadala regulačný úrad o „obmedzenie prístupu“ k dvom nezávislým médiám – televízii Dožď a liberálnej rozhlasovej stanici Echo Moskvy. Obe médiá vraj podľa prokuratúry svojich poslucháčov vyzývali na „extrémistickú činnosť“ a „cielene a systematicky“ publikovali „zámerne nepravdivé informácie o činnosti ruských vojakov počas špeciálnej operácie na Ukrajine“.

Regulačný úrad neváhal a vysielanie, ako aj internetové stránky oboch staníc deaktivoval ihneď po zverejnení rozhodnutia generálnej prokuratúry. Alexej Venediktov, šéfredaktor rozhlasovej stanice Echo Moskvy, ktorá patrí k najstarším ruským rádiám, na sociálnej sieti Telegram napísal, že jeho hneď stiahli aj z klasického vysielania.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Televízia Dožď na Twitteri sľúbila, že napriek prerušeniu vysielania bude pokračovať vo zverejňovaní svojho obsahu na sociálnych sieťach Twitter, Telegram, VKontakte, Facebook, Odnoklassniki aj Instagram.


Ruské orgány k rozhodnutiu limitovať nezávislé médiá dospeli šesť dní po tom, ako ruská armáda napadla susednú Ukrajinu. Ruská Federálna služba pre dozor v oblasti telekomunikácií, informačných technológií a masmédií (Roskomnadzor) ruské médiá varovala hneď po minulotýždňovom oznámení Vladimira Putina o začatí „špeciálnej vojenskej operácie“.

Úrad Roskomnadzor vtedy všetky médiá v krajine pod hrozbou pokuty a zablokovania vysielania upozornil, aby sa vyhli akýmkoľvek správam, ktoré by vojenskú operáciu Ruska na Ukrajine označili za „napadnutie, inváziu alebo vyhlásenie vojny“.

Na Slovensku sa aj vďaka nezávislým médiám ako Refresher dozvieš o ruskej vojenskej agresii na Ukrajine všetky podstatné informácie. Od začiatku invázie ti okrem správ a tematických článkov ponúkame aj pravidelne aktualizovaný prehľad všetkých relevantných udalostí.

Domov
Zdieľať
Diskusia