Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. marca 2022, 16:27
Čas čítania 0:46
Eduard Starkbauer TASR

Bratislava sprísňuje podmienky parkovania na chodníkoch. Bude aj viac kontrolovať a pokutovať

NEWS BRATISLAVA PARKOVANIE
Uložiť Uložené

Novela zákona o cestnej premávke vstúpila do platnosti 1. marca.

Na Slovensku od 1. marca nadobúda platnosť novela zákona o cestnej premávke, ktorá obmedzuje parkovanie na chodníkoch a autám neumožňuje stáť na chodníku mimo vyznačených plôch ani v prípade, ak zostane priestor 1,5 metra pre chodcov.

Bratislavská mestská polícia tak plánuje od marca proti šoférom, ktorí svoje vozidlá zaparkujú na chodníkoch, postupovať razantnejšie. Jej hovorkyňa Barbora Krajčovičová pripúšťa, že niektorí vodiči budú môcť ešte stále vyviaznuť s dohovorom, nemali by však svojím autom ohrozovať ani obmedzovať obyvateľov.  

mestská polícia Bratislava
Zdroj: TASR/Jakub Kotian


„Za priestupok bude možné uložiť pokutu do 50 eur v blokovom konaní alebo majiteľa auta riešiť formou takzvanej objektívnej zodpovednosti, kde je pokuta vo výške 78 eur. Samozrejme, vodičov je možné riešiť aj dohovorom.“ 

Polícia prostredníctvom svojej hovorkyne spresnila, že výška pokuty, ako aj jej forma budú závisieť aj od závažnosti priestupku, a ubezpečila, že bude preverovať každý oznam na linku 159 alebo zaslaný prostredníctvom webu či mobilných aplikácií.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Podľa Krajčovičovej budú policajti v hlavnom meste prísnejšie pokutovať najmä vodičov jazdiacich po chodníku aj tých, čo nenechajú dostatočný priestor na priechod ľudí s kočíkom či na vozíku. Dôslednejšie kontroly sľubuje mestská polícia aj pre šoférov, ktorí zaparkujú na verejnej zeleni alebo zablokujú výjazd z parkoviska či z parkovacieho boxu.

Domov
Zdieľať
Diskusia