Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2022, 18:48
Čas čítania 0:38
Eduard Starkbauer Veronika Szűcs Rajničová

FOTO a VIDEO: Zhromaždenie na podporu Ukrajiny. V Bratislave rečnili Tono S., Braňo Dobšinský i Veronika C. Ostrihoňová

NEWS PROTEST VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Hlavné námestie v Bratislave dnes bolo dejiskom zhromaždenia na podporu Ukrajiny. Jeho účastníci podporili Ukrajincov a Vladimirovi Putinovi poslali jasný odkaz.

Svoju podporu ukrajinskému ľudu dnes prišlo vyjadriť niekoľko stoviek ľudí aj na bratislavské Hlavné námestie. Na podujatí organizovanom iniciatívou Dobre. pod názvom Biela vlajka vystúpili osobnosti verejného života, ktorí vo svojich príhovoroch odsúdili agresiu Ruska na Ukrajine.

Mnohí účastníci protestu si na základe pokynov organizátora priniesli aj biele vlajky. Na facebookovej stránke podujatia sa totiž dočítame: „Kto má bielu vlajku, chce nájsť riešenie. To je v tejto situácii len jedno – vojsko Ruskej federácie musí okamžite opustiť Ukrajinu.

Biela Vlajka
Zdroj: Refresher/Veronika S. Rajničová

V chladný podvečer na pódiu v centre hlavného mesta vystúpil pedagóg Michal Vašečka, moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová, režisér Nikita Slovák, moderátor Braňo Dobšinský či raper Tono S.

Biela Vlajka
Zdroj: Refresher/Veronika S. Rajničová

Okrem iniciatívy Dobre. pomáhali podujatie organizovať aj združenia Ukrajinsko-slovenská iniciatíva, Mier Ukrajine, Nie v našom meste, Dokončime to, Transparentne.sk a #somTu. 

Tono S.
Tono S. Zdroj: Refresher/Veronika S. Rajničová

Pre agresiu podľa organizátorov neexistuje ospravedlnenie a na inváziu neexistuje vysvetliteľná zámienka. „To, že za každých okolností trváme na pokojnom dialógu, mieri a na vzájomnom rešpekte, nie je výsledkom kompromisu. Ani to nie je dôkazom slabosti, práve naopak.“

Biela Vlajka
Zdroj: Refresher/Veronika S. Rajničová
Veronika Cifrová Ostrihoňová
Zdroj: Refresher/Veronika S. Rajničová

Domov
Zdieľať
Diskusia