Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2022 o 9:44
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Strážnik v ruskej galérii namaľoval perom oči na obraz za milión dolárov. Navyše bol agresívny

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Podľa kurátorky galérie má zamestnanec súkromnej bezpečnostnej služby poruchu príčetnosti.

Strážnik v ruskej galérii namaľoval guľôčkovým perom oči na obraz za necelý milión dolárov. Informuje o tom twitterový účet používateľa Greena Ellswortha, ktorý zverejnil aj fotografiu pred zásahom zamestnanca súkromnej bezpečnostnej služby a po zásahu. Oči namaľoval dvom z troch postáv. „Nie je jasné, prečo to strážnik urobil. Domnievame sa, že išlo o nejakú poruchu príčetnosti,“ povedala na margo udalosti kurátorka galérie v Jekaterinburgu, kde boli svedkami bizarnej udalosti podľa The Telegraph.

Ide o obraz od autorky Anny Leporskej z 20. storočia s názvom Tri postavy. Jeho hodnota je 75 miliónov rubľov, čo je v prepočte 878-tisíc eur. Muža z bezpečnostnej služby dodávajúcej strážnikov do galérie okamžite prepustili. 

Prípad už rieši aj polícia, muž totiž spôsobil škodu vo výške približne 3-tisíc eur, ktorú bude musieť galéria investovať, aby dielo opravila do pôvodnej podoby. Odborník na umenie Ivan Petrov upozornil, že zásah guľôčkovým perom je problematický preto, že obraz nebol pokrytý ochranným lakom a atrament preto rýchlo prenikol do vrchnej vrstvy farby. 

Odporúčané
Ako podporuje KHL agresiu a propagandu? Majiteľmi klubov sú Putinovi oligarchovia, Slovákom sa tam však páči Ako podporuje KHL agresiu a propagandu? Majiteľmi klubov sú Putinovi oligarchovia, Slovákom sa tam však páči 29. augusta 2024 o 12:30

Polícia už alternatívneho umelca ochrankára identifikovala, hrozí mu niekoľkomesačné väzenie alebo pokuta. Podľa The Telegraph sa k policajtom správal agresívne.  

Domov
Zdieľať
Diskusia