Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2022, 12:12
Čas čítania 0:31
Eduard Starkbauer

Poľsko bude na hraniciach kontrolovať množstvo natankovaného benzínu či nafty

NEWS POHONNÉ HMOTY
Uložiť Uložené

Povolený objem pohonných látok je pomerne veľkorysý. Každé auto si môže okrem plnej nádrže natankovať aj štyri 60-litrové bandasky.

Od zníženia dane na pohonné hmoty z 23 na 8 % sa to na prihraničných poľských čerpacích staniciach hemží slovenskými vodičmi. Tí si okrem plnej nádrže často tankujú benzín či naftu aj do bandasiek. Poľsko sa včera rozhodlo posvietiť si na objem natankovaných látok v kufroch slovenských áut. Slovenské veľvyslanectvo vo Varšave v tejto súvislosti informovalo, že poľská dopravná polícia bude vozidlá vracajúce sa z Poľska na Slovensko, ako aj ich obsah kontrolovať.

Odporúčané
Boj o nákupné vozíky a hodinové rady na pumpe. Slováci pre nulovú daň vyvolali v Poľsku davovú psychózu (Reportáž) Boj o nákupné vozíky a hodinové rady na pumpe. Slováci pre nulovú daň vyvolali v Poľsku davovú psychózu (Reportáž) 6. februára 2022, 10:30

Na svojej internetovej stránke ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí napísalo: „Cez hranice je možné v zmysle predpisov prepraviť plnú nádrž a maximálne štyri 60-litrové kanistre určené na prepravu paliva.“ 

Aktuálnu situáciu v poľsko-slovenskom pohraničí sme zmapovali priamo v teréne. Zábery a dojmy z poľských čerpacích staníc, obchodov s potravinami, ako aj veľké porovnanie cien nájdeš v našej reportáži.

Domov
Zdieľať
Diskusia