Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2022, 16:43
Čas čítania 0:44
Kamila Šebestová

Minister obrany Jaroslav Naď nesúhlasí s New York Times. Ukrajinských vojakov podľa neho nebudú vyzbrojovať na území Slovenska

NEWS RUSKO UKRAJINA
Uložiť Uložené

Nič také nie je dohodnuté, hovorí minister obrany.

Minister obrany Jaroslav Naď nesúhlasí s tvrdením novinárov magazínu New York Times o tom, že by sa na Slovensku mohli vyzbrojovať ukrajinskí vojaci. „Nič také nie je dohodnuté,“ hovorí minister. O postoji Jaroslava Naďa informoval Denník N

New York Times vydali v piatok článok o tom, že USA možno podporia povstanie, ak Rusko napadne Ukrajinu. V článku píše novinárka Helen Cooperová o tom, čo USA spraví, ak dôjde k invázii Ruska na Ukrajinu. Tvrdí, že Ukrajinci prejdú na partizánsky spôsob boja a zázemie na výcvik by mohli mať aj na Slovensku. Okrem Slovenska spomína aj ostatné susedné štáty, v ktorých by sa Ukrajinci mohli „vyzbrojovať“, konkrétne Poľsko a Rumunsko. 

Minister obrany odmietavo reagoval na toto tvrdenie so slovami, že o takejto možnosti nebola so Slovenskom diskusia. „A to ani na bilaterálnej, ani na multilaterálnej úrovni,“ vysvetľuje Jaroslav Naď. Dodáva, že nič také nie je dohodnuté a ani sa na žiadnom fóre neriešilo. 

Na článok New York Times reagoval už aj poslanec smeru Ľuboš Blaha, ktorý tvrdí, že USA chcú zatiahnuť Slovensko do vojny s Ruskom. Jeho status prevzali aj niektoré prokremeľské médiá, informuje Denník N.

Domov
Zdieľať
Diskusia