Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2022, 14:55
Čas čítania 0:53
Kamila Šebestová Viktor Kniš

Norbert Bödör do väzby nepôjde, rozhodol Špecializovaný trestný súd

NEWS NORBERT BÖDÖR SÚDY
Uložiť Uložené

Norberta Bödöra spájali s viacerými kauzami. Medzi najznámejšie patria Dobytkár, Očistec či Judáš.

Norberta Bödöra prepustili na slobodu, rozhodol Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Výsluch Norberta Bödöra trval len niekoľko minút, uvádza Denník N. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, advokát obvineného Marek Para informoval, že o sťažnosti prokurátora bude v priebehu týždňa rozhodovať Najvyšší súd. 

Norbert Bödör však napriek tomu mohol ísť okamžite na slobodu, médiám odmietol odpovedať na otázky.

Nitriansky oligarcha údajne dal podľa vyšetrovateľov NAKA úplatok 50-tisíc eur bývalému riaditeľovi Národnej jednotky finančnej polície Bernardovi Slobodníkovi v kauze známej ako Valčeky. Za ekonomickú trestnú činnosť je oligarcha v tejto veci obvinený spolu s rodinným príslušníkom exministra Petra Žigu. 

Pôvodne bol Bödör vo väzbe v súvislosti s korupčnou kauzou Dobytkár. Vo štvrtok 13. januára Norberta Bödöra už prepustil Najvyšší súd SR. Reagoval tým na rozhodnutie Ústavného súdu o porušení podnikateľových práv pri predlžovaní väzby.

Bödöra prepustili na slobodu len dva dni po tom, čo Robert Fico verejne kritizoval Najvyšší súd za to, ako šikanuje podnikateľa len preto, že je spájaný s opozíciou. 

Odporúčané
Jeho otca odsúdili na 15 rokov za konope, príde aj o dom: Navštevujeme ho raz do mesiaca, plakať pred ním nechceme (Rozhovor) Jeho otca odsúdili na 15 rokov za konope, príde aj o dom: Navštevujeme ho raz do mesiaca, plakať pred ním nechceme (Rozhovor) 4. mája 2023, 17:00

Pár hodín po tom, čo z ilavskej väznice prišiel domov, si poňho opäť prišla NAKA. Na rozsudok čakal do dnešného poobedia. Video z prepustenia Norberta Bödöra nájdeš na tomto linku. Dnešné rozhodnutie súdu však nemusí byť definitívne, keďže proti nemu prokurátor podal sťažnosť. O tej bude následne rozhodovať Najvyšší súd. 

Ak sa chceš dozvedieť viac o kauzách Norberta Bödöra, prečítaj si tento článok. 

Domov
Zdieľať
Diskusia