Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2022, 8:52
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík TASR

Maďarsko začína očkovať 4. dávkou proti koronavírusu. Schváliť ju musí lekár

Maďarsko začína očkovať 4. dávkou proti koronavírusu. Schváliť ju musí lekár
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
NEWS MAĎARSKO OČKOVANIE VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Minister zdravotníctva zavedenie 4. dávky plne podporuje.

Zatiaľ čo na Slovensku sa očkuje stále iba 3. dávkou vakcíny proti covidu, niektoré štáty začínajú s ďalším boostrom. Podľa nariadenia maďarskej vlády budú môcť obyvatelia u našich susedov na juhu dostať 4. dávku vakcíny.

Podmienkou však je, aby im ju odobril lekár. Povinné očkovanie 4. dávkou pre zdravotníkov však podľa šéfa úradu vlády Gergelya Gulyása ešte neschválili.

Minister zdravotníctva Miklós Kásler zavedenie 4. dávky proti ochoreniu covid-19 podporuje. Len nedávno sa vyjadril, že ďalšia dávka bude na ochranu proti koronavírusu potrebná. Maďarský premiér Viktor Orbán to však vidí inak. Koncom minulého roka vyhlásil, že by sa dal 4. dávkou zaočkovať len nerád.

Odporúčané
Pavel Bruchala: Živí ma zážitkové cestovanie s klientmi po svete. Tvorba časti slovenských influencerov je primitívna (Rozhovor) Pavel Bruchala: Živí ma zážitkové cestovanie s klientmi po svete. Tvorba časti slovenských influencerov je primitívna (Rozhovor) 12. januára 2022, 12:30

V Maďarsku sa doposiaľ dalo zaočkovať skoro 6,3 milióna obyvateľov. Viac ako 6 miliónov ľudí prijalo aj 2. dávku a 3. dávku dostalo vyše 3,3 milióna občanov.

Na Slovensku od 19. januára začne platiť režim OP+, ktorý bude výhodný pre osoby zaočkované 3. dávkou. Na niektoré miesta sa dostanú len plne zaočkované osoby s 3. dávkou alebo tí, ktorí prekonali koronavírus, prípadne sa vedia preukázať čerstvým testom. Viac informácií sa dozvieš v tomto článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia