Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. decembra 2021, 9:30
Čas čítania 6:28
Daniel Mikolášik

TOP 10 tenisiek roku 2021: Na ktorých reselleri zarobili tisícky eur a ktorý Virgilov pár vyšiel pár dní pred jeho smrťou?

TOP 10 tenisiek roku 2021: Na ktorých reselleri zarobili tisícky eur a ktorý Virgilov pár vyšiel pár dní pred jeho smrťou?
Zdroj: Instagram/@jumpmanrotation, @gucci, @justshowyourshoes
MÓDA MÓDA REFRESHER MÓDNY PRIEMYSEL NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Aké boli tento rok navyhajpovanejšie tenisky a koľko na nich reselleri zarobili?

Koniec roka je tu a s ním prichádza náš zoznam 10 najlepších tenisiek, ktoré vyšli za posledných 12 mesiacov. Aj v roku 2021 dominovali predovšetkým modely Nike, no okrem Jordanov a Dunkov sme spoznali aj menej očakávané siluety, ktoré dokázali poriadne zamiešať karty.

Našu pozornosť si získali najmä páry, ktoré resellerom na sekundárnom trhu v roku 2021 vyniesli najvyšší zisk. Všetkých desať tenisiek sa totiž dá predať s profitom stoviek či dokonca tisícok eur. Avantgardné Yeezy, Travisove limitované Jordany a posledná spolupráca Virgila Abloha s Nike pred jeho smrťou. Poďme si spoločne zrekapitulovať uplynulý rok vo svete tenisiek.

Supreme x Nike SB Dunk Low 

Dátum vydania: 4. marec 2021
Cena (retail):
 100 €
Profit: cca 790 €

Azda nik nemôže spochybňovať to, že rok 2021 v rámci tenisiek patril legendárnym Dunkom, ktoré zažívali neuveriteľný comeback v rôznych vyhotoveniach. Tento ošiaľ sa začal už v roku 2020, no v tomto roku ho mnohými exkluzívnymi a limitovanými spoluprácami len podčiarkli.

Odporúčané
TOP 10 tenisiek s metalickými prvkami, ktoré sú horúcim hitom. Siahni po modeloch New Balance, Asics alebo Golden Goose TOP 10 tenisiek s metalickými prvkami, ktoré sú horúcim hitom. Siahni po modeloch New Balance, Asics alebo Golden Goose 24. apríla 2024, 15:30

Jedna z nich bola aj spolupráca s newyorským skaterským gigantom Supreme, ktorý sa rozhodol zviesť na tohtoročnej popularite pôvodne basketbalového a neskôr skatermi adaptovaného modelu Dunk SB. Zo spolupráce vzišiel jedinečný model s imitáciou krokodílej kože a so zlatými hviezdičkami na bočnom paneli.

Model vyšiel v štyroch farbách – hnedej, čiernej, modrej a zelenej. Tenisky odkazujú na spoluprácu Supreme x Nike z roku 2003, a hoci ich pôvodná obchodná cena nebola vôbec vysoká, dostať sa k nim bolo takmer nemožné. Po ich uvedení na trh z oficiálneho Supreme e-shopu zmizli do niekoľkých minút. Ich aktuálna cena sa pohybuje v priemere na úrovni 890 eur, pričom najvyššiu hodnotu resellu má zelená verzia.

Supreme x Nike SB Dunk Low
Zdroj: Supreme

Fragment x Travis Scott (Air Jordan 1)

Dátum vydania: 13. august 2021
Cena (retail):
 177 €
Profit: cca 3 500 €

Najvyšší profit spomedzi všetkých tenisiek roku 2021 si reselleri pripísali vďaka spolupráci rapera Travisa Scotta s Air Jordan a japonskou značkou Fragment Design. Dá sa povedať, že pre Travisove spolupráce s rôznymi modelmi tenisiek už platí nepísané pravidlo, že každý model bude mať krátko po vydaní na sekundárnom trhu hodnotu minimálne viac ako 1 000 eur.

Inak to nie je ani pri spolupráci s Fragmentom, z ktorej vzišli hneď dva modely – Air Jordan 1 Low a High. Obe majú farebnú kombináciu bielej, čiernej, modrej a tzv. off-white farby. Nechýbajú ani detaily v podobe loga vydavateľstva Cactus Jack, smajlík či ikonické blesky od Hiroshiho Fujiwaru.

Odporúčané
Outfit check z prvého radu na Pasienkoch: Luca Brassi10x so zlatými zubami či Ivana Tattoo Art v súprave Gucci za tisíce eur Outfit check z prvého radu na Pasienkoch: Luca Brassi10x so zlatými zubami či Ivana Tattoo Art v súprave Gucci za tisíce eur 18. apríla 2024, 11:00

Vyšší model je opäť ten ziskovejší, ktorého resellová hodnota sa v priemere pohybuje na úrovni 3 700 eur, no zle na tom nie je ani nízka verzia, ktorej aktuálna cena je na úrovni 1 500 eur. Hodnota Travisových najvyhajpovanejších tenisiek roku 2021 sa výrazne neznižovala ani po kauze spojenej s tragédiou na jeho festivale Astroworld, pri ktorej počas koncertu prišlo o život najmenej 10 osôb.

Fragment x Travis Scott (Air Jordan 1)
Zdroj: Nike
Air Jordan 1 Low Travis Scott x Fragment
Zdroj: Nike

Off-White x Nike Dunk Low „Dear Summer“

Dátum vydania: 13. august 2021
Cena (retail): 158 €
Profit: cca 940 €
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 108076 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké tenisky boli poslednou spoluprácou Virgila Abloha, ktoré vyšli len niekoľko dní pred jeho smrťou.
  • Na ktorých teniskách v roku 2021 reselleri zarobili najviac.
  • Ktorá silueta od Yeezy ukazuje smer, ktorým by sa mala obuv nasledujúce roky uberať.
  • Aké tenisky vzišli zo spolupráce, ktorá nemá v histórii módy obdobu.
  • Ktoré tenisky z roku 2021 navrhoval syn Micheala Jordana.
  • Ako sa podpísala tragédia festivalu Astroworld na tohtoročných teniskách Travisa Scotta.
Domov
Zdieľať
Diskusia