Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2022, 14:30
Čas čítania 4:54
Viktor Kniš

Najdrahší za desaťtisíce, najlacnejší za pár stoviek. Toto sú najlepšie slovenské rapové videoklipy roka 2021

HUDBA TOP 10
Uložiť Uložené

Aj keď slovenských rapových videoklipov vychádza čoraz menej, minimálne niektorí interpreti majú ešte stále záujem zlepšovať sa v tejto disciplíne.

Slovenskí raperi čoraz častejšie opakujú, ako sa vo všeobecnosti neoplatí investovať tisícky až desiatky tisíc eur do videoklipov. Návratnosť je v dôsledku firemnej politiky Youtubu neporovnateľná so streamovacími platformami a ani diváci už neoceňujú prácu tvorcov vizuálov tak ako kedysi. Pochopiteľne je teda klipov menej, zároveň je však vidieť, kto ešte berie svoju tvorbu ako celok a snaží sa doručovať s ňou aj komplexný balík produktov. 

Ďalší výber klipov teda opäť znamená v prvom rade prezentáciu práce Jana Stracha a jeho zväčšujúceho sa tímu, našťastie nie je jediný, kto má okolo seba šikovných ľudí a dokáže aj vďaka náročnejšej produkcii vytvoriť videoklip, ktorý zaujme. Samozrejme, opäť platí, že ani skoro neobmedzený rozpočet nie je automaticky zárukou výhry. Latka je však stále vyššie a definujú ju najmä nápady a kreativita. 

Pri výbere ide o subjektívny názor autora a časti redakcie. V tomto prípade nejde o klasický rebríček a zoradenie je náhodné. Najlepšie videoklipy z prvej polovice roka si môžeš pripomenúť v tomto článku

Marko Damian – OnlyFriends

Marko Damian svoj cit pre vizuálnu stránku vlastnej tvorby preukázal už niekoľkokrát. V tomto prípade sme sa dočkali aj skutočného herecko-rapového výkonu v podaní samotného autora, ktorému rola uplakaného chlapca s klobúkom na hlave sadla ako uliata. Viktória Jamrich si zahrala „malú hoe“, ktorej Marko po celý čas rapuje.

Odporúčané
10 najsilnejších fotiek uplynulého týždňa 10 najsilnejších fotiek uplynulého týždňa 2. septembra 2022, 15:30

Keď sa už zapozeráš do hudobného klipu, vytrhne ťa z neho úsmevná scénka v kuchyni, po ktorej pokračuje audiovizuálny zážitok plný atraktívnych scén a efektných umeleckých záberov. Aj keď predpokladáme investíciu niekoľkých tisíc eur, oveľa vzácnejší je v tomto prípade nápad a výsledné spracovanie od režisérskej dvojice Sebastian Idita a Alex Ditsas.

Samey – Farebná preliezka ft. Separ

Aj keď sú klipy z ulice už skôr niečo, čomu je lepšie sa vyhnúť, predsa len sa z času na čas podarí nájsť spôsob, ako ich ozvláštniť. Poradilo sa to Separovi a Sameyovi, ktorí na sídliská naprieč Slovenskom počas jedného dňa zvolali stovky až tisícky mladých ľudí, rozdali im tenisky, merch a jedlo a zaskákali si spolu vo vizuáli, ktorý odkazuje práve na miesta, kde ako decká vyrastali. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 108026 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorí raperi zavolali na sídliska viacerých miest v jeden deň stovky až tisícky fanúšikov, aby s nimi natočili videoklip.
  • Ktorý z videoklipov v tomto výbere bol najdrahší.
  • Ktorý klip si budeš chcieť pozrieť znovu, aj keď v ňom nevystupuje samotný autor.
  • Ktorému raperovi stačilo postaviť sa pred kameru a rozhadzovať rukami.
Domov
Zdieľať
Diskusia