Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2021, 19:46
Čas čítania 0:42
Ema Stanovská

Pápež prirovnal domáce násilie páchané na ženách k satanizmu

Pápež prirovnal domáce násilie páchané na ženách k satanizmu
Zdroj: AP Photo/Gregorio Borgia/Unsplash
NEWS DOMÁCE NÁSILIE PÁPEŽ ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Domáce násilie má podľa neho so satanizmom spoločné to, že obeť sa pri ňom „nemôže brániť, len blokovať údery“.

Pápež František použil v súvislosti s domácim násilím jeden z dosiaľ svojich najsilnejších výrazov, píše portál BBC. V nedeľnom programe talianskej televíznej stanice TG5 pápež povedal, že domáce násilie je preňho „takmer satanistické“, pretože obeť sa pri ňom „nemôže brániť, len blokovať údery“. 

V panelovej diskusii sa rozprával so štyrmi ľuďmi zo znevýhodneného prostredia, vrátane obetí domáceho násilia. Povedal, že ľutuje „veľmi, veľmi vysoký“ počet žien, „ktoré sú bité a týrané vo svojich vlastných domovoch“. Dodal, že pre tieto ženy je to veľmi ponižujúce, no nemyslí si, že tým strácajú svoju dôstojnosť.

pápež
Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek

„Vidím v tebe dôstojnosť. Ak by si ju nemala, nesedela by si tu,“ povedal pápež žene menom Giovanna, ktorá musela utiecť zo svojho domova so štyrmi deťmi. „Ste príkladom vzdoru, vyjdete z tejto situácie lepšia, ako ste boli predtým.“

Pápež František sa k tejto téme vyjadril už viackrát. Poukázal aj na zvyšujúci sa počet obetí domáceho násilia, ktoré pre lockdown ostali uväznené s násilníkmi. 

Odporúčané
Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora 18. apríla 2024, 12:30

BBC upozorňuje, že podľa správy OSN, ktorá zahŕňala 13 krajín, sa až polovica opýtaných žien priznala, že od začiatku pandémie zažili nejakú formu násilia.

Domov
Zdieľať
Diskusia