Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2021, 18:18
Čas čítania 0:34
Viktor Kniš

Známy lekár Facebook neopustí. Kulkovský zostane na sociálnej sieti bojovať s bludmi

NEWS MILAN KULKOVSKÝ
Uložiť Uložené

Primár konštatuje, že keď pred problémom utečieme, nevyriešime ho.

Známy primár Milan Kulkovský reaguje na aktuálny odchod viacerých známych ľudí z Facebooku argumentom, že sa zo sociálnej siete stalo príliš toxické miesto. Túto skutočnosť síce priznáva, na druhej strane upozorňuje, že obyčajný odchod problémy nevyrieši. 

„Vyčistíme odpadkami zašpinené jazero tak, že sa naň prestaneme pozerať? Zbavíme sa problémov, ak ich prestaneme vnímať? Je správne hrať sa v dobe nenávisti a vzostupu radikálnych postojov na hluchého, slepého a nemého?“ pýta sa. Dodáva, že sociálne siete sú miestom šírenia verejnej mienky, preto je namieste zostať na nich a pokračovať so zverejňovaním faktov. 

„Ak všetci tí, ktorí majú vplyv na formovanie názorov spoločnosti rezignujú a nechajú sa odradiť útokmi životom sfackaných trolov, čo nás čaká v budúcnosti?“

Reakcia prichádza krátko po tom, čo svoj odchod z Facebooku ohlásili Marcel Forgáč či Zuzana Kovačič Hanzelová. Medzičasom sa k nim pridal aj popularizátor vedy Peter Búran známy ako Peter.Bewise. 

Domov
Zdieľať
Diskusia