Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2021, 20:54
Čas čítania 0:34
Jakub Paulík TASR

3. dávku vakcíny môžeš dostať aj bez registrácie. Ako na to?

NEWS VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Podľa zmenených pravidiel netreba na tretiu vakcínu čakať pol roka.

Ministerstvo zdravotníctva SR dnes spustilo registráciu na tretiu posilňujúcu dávku vakcíny. Nie je však nutné, aby si sa na nové očkovanie registroval. Stačí, ak navštíviš vakcinačné centrum, kde očkujú bez predošlej registrácie, a covid pasom preukážeš, že si dostal druhú dávku aspoň pred tromi mesiacmi.

V prípade, že ťa očkovali jednodávkovou vakcínou, môžeš nové očkovanie absolvovať po uplynutí dvoch mesiacov. „Miesta a termíny očkovania bez registrácie zverejňuje ministerstvo zdravotníctva každý týždeň na stránke www.health.gov.sk/?Ockovanie-bez-registracie,“ ozrejmila hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá.

NCZI v blízkych dňoch rozpošle viac než 1,5 milióna SMS správ s prideleným PIN kódom. Pokiaľ by si chcel ísť do vakcinačného centra, kde je nutná registrácia, musíš zadať spoločne s ďalšími údajmi aj svoj PIN kód. „Ak občan PIN kód vôbec nemal, NCZI mu pred zaslaním pozývacej SMS správy na očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 vygenerovalo nový,“ tvrdí Sivá.

Odporúčané
Ministerstvo zdravotníctva spustilo registráciu na tretiu dávku vakcíny už po troch mesiacoch Ministerstvo zdravotníctva spustilo registráciu na tretiu dávku vakcíny už po troch mesiacoch 14. decembra 2021, 11:40
Domov
Zdieľať
Diskusia