Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2021, 10:19
Čas čítania 0:47
Ivan Koribanič TASR

V Bratislave ani tento rok nezažijeme silvestrovské oslavy a ohňostroj. Mesto ich nebude organizovať vzhľadom na pandémiu

V Bratislave ani tento rok nezažijeme silvestrovské oslavy a ohňostroj. Mesto ich nebude organizovať vzhľadom na pandémiu
Zdroj: TASR/Dano Veselský
NEWS BRATISLAVA NOVÝ ROK SILVESTER
Uložiť Uložené

Usporiadanie polnočného ohňostroja by si podľa magistrátu vyžiadalo vysoké náklady, ktoré by neboli vynaložené hospodárne.

Mesto Bratislava nebude ani tento rok organizovať silvestrovské oslavy a ani tradičný novoročný ohňostroj odpálený z lode na Dunaji. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová. Zdôvodnila to aktuálnou nepriaznivou epidemickou situáciou v súvislosti s pandémiou ochorenia covid-19.

Podľa hovorkyne je prvoradou úlohou mesta chrániť zdravie obyvateľov. „Vítanie nového roka býva udalosťou, pri ktorej sa na rôznych miestach zhromažďuje veľký počet ľudí a mesto by takýto dav nemalo možnosti a kapacitu usmerniť podľa platných pravidiel covid semaforu,“ spresnila Rajčanová.

Usporiadanie polnočného ohňostroja by si podľa magistrátu zároveň vyžiadalo vysoké náklady, ktoré by neboli vynaložené hospodárne. „Najmä vzhľadom na výdavky, ktoré už mesto utrpelo v súvislosti s pandémiou,“ podotkla hovorkyňa. Hlavné mesto pre dlhodobo pretrvávajúcu pandemickú situáciu preto v tomto roku v rozpočte ani nepočítalo s oslavami príchodu nového roka a ohňostrojom.

V dôsledku zhoršenia epidemickej situácie zrušila Bratislava aj tento rok vianočné trhy v centre mesta. Rozlúčku so starým rokom a vítanie nového roka hlavné mesto neorganizovalo pre pandémiu nového koronavírusu ani minulý rok. Naposledy sa konali spoločné silvestrovské oslavy v centre na Hviezdoslavovom námestí a na Námestí Ľudovíta Štúra, ktoré vyvrcholili tradičným polnočným ohňostrojom na Dunaji so svetelnou a hudobnou šou, na prelome rokov 2019 a 2020.

Domov
Zdieľať
Diskusia