Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2021, 8:45
Čas čítania 0:36
Jakub Paulík

Chcel sa dať zaočkovať do falošnej ruky, aby dostal covid pass. Antivaxera obvinili z podvodu

Chcel sa dať zaočkovať do falošnej ruky, aby dostal covid pass. Antivaxera obvinili z podvodu
Zdroj: Flickr/Jason Carswell/volně (ilustrační obrázek)
ZAUJÍMAVOSTI OČKOVANIE TALIANSKO VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Zdravotná sestra si všimla, že na jeho ruke niečo nesedí.

Nechcel sa dať očkovať, ale túžil po covid passe, a tak prišiel do očkovacieho centra s falošnou rukou. Vo vakcinačnom centre v talianskom meste Biella ho však odhalila zdravotná sestra, informoval The Guardian.

Muž, ktorý má viac ako 50 rokov, si vyhrnul rukáv so silikónovou rukou netradičného sfarbenia. Na falošnej ruke navyše chýbali žily, a tak zdravotníčka ihneď spoznala podvodníka. Ten sa ju snažil presvedčiť, aby o tom nikomu nehovorila, no neuspel.

Odporúčané
Deratizér Michael: Keď som vstúpil do jedného domu, tak ma striaslo. Tam bolo všetko. Po stenách lozili ploštice, šváby, švehly… Deratizér Michael: Keď som vstúpil do jedného domu, tak ma striaslo. Tam bolo všetko. Po stenách lozili ploštice, šváby, švehly… 3. decembra 2021, 14:30

Taliansko nedávno sprísnilo pravidlá pre vstup do reštaurácií a na športové podujatia. Od pondelka 6. decembra ich budú môcť navštíviť iba zaočkovaní. Motivácia ľudí dostať covid pass sa teda znova zvýšila. Mnohí sa ho však pokúšajú získať podvodným spôsobom.

Snahy o získanie falošných preukazov o očkovaní eviduje aj polícia na Slovensku. V súčasnosti prešetruje viac ako 200 takýchto prípadov. Jeden z posledných sa týka košickej lekárky, ktorá údajne vystavila pacientovi falošné očkovanie. Ten neskôr skončil hospitalizovaný v nemocnici, kde mu na podvod prišli.

Domov
Zdieľať
Diskusia