Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2021, 6:47
Čas čítania 0:40
Eduard Starkbauer

Snehová búrka uväznila na noc zákazníkov a zamestnancov v Dánsku v obchodnom dome Ikea. S posteľami problém nemali

Snehová búrka uväznila na noc zákazníkov a zamestnancov v Dánsku v obchodnom dome Ikea. S posteľami problém nemali
Zdroj: Wikimeadia/Kgbo/na voľné použitie, TASR/František Iván
NEWS DÁNSKO IKEA
Uložiť Uložené

Kuriózny incident sa odohral vo štvrtom najväčšom meste Dánska – v Aalborgu.

Skupina asi 20 zamestnancov a 6 návštevníkov obchodného domu Ikea v ňom musela prespať. V dôsledku nepriaznivého podvečerného počasia totiž miestne úrady vystríhali obyvateľov pred šoférovaním domov. BBC pripomína, že v Ikei nakoniec prespalo aj niekoľko zamestnancov susedného hračkárstva.

Manažér prevádzky Peter Elmose potvrdil správu pre miestny magazín Nordjyske a spresnil, že všetci sa úspešne vyspali na poschodí „vo výstavných priestoroch buď na posteliach, matracoch, alebo rozkladacích pohovkách“.

Erik Bangsgaard so ženou patrili k zákazníkom obchodného domu s nábytkom. Dánskemu denníku Ekstra Bladet povedal: „Všetci sme sa nakoniec stretli v jedálni, kde nám dali jedlo aj nápoje, a spolu sme pozerali televíziu.“

 

Snehová búrka ochromila predovšetkým oblasť severného Dánska. BBC informuje, že v jej dôsledku muselo na letisku v Aalborgu prespať ďalších asi 300 ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia