Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2021, 15:30
Čas čítania 0:28
Viktor Kniš TASR

Očkovanie či test budú kontrolovať v práci aj v prevádzkach. Poslanci schválili prísnejšie opatrenia

NEWS COVID AUTOMAT KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Zamestnávateľ bude môcť vyžadovať COVID Pass od zamestnancov.

Zamestnanec sa bude musieť po príchode do práce preukázať očkovaním proti ochoreniu COVID-19, potvrdením o prekonaní ochorenia alebo negatívnym výsledkom testu. Vyžadovať sa to bude môcť aj v prevádzkach. Osobu, ktorá odmietne preukázať svoju totožnosť, nebudú musieť vpustiť do prevádzky či na hromadné podujatie.

Vyplýva to z novelizácie niektorých zákonov v súvislosti s treťou vlnou pandémie ochorenia COVID-19. Legislatívne zmeny schválili v piatok poslanci Národnej rady SR.

Poslanci novelou schválili viac kompetencií pre policajtov a hygienikov, ktorí budú môcť po novom rozdávať blokové pokuty a zatvárať prevádzky v prípade zistenia, že nedodržiavajú COVID automat.

Smer-SD už avizuje, že sa chce obrátiť na Ústavný súd SR, pretože ide o „segregačný zákon“. Najprv počká, či prezidentka Zuzana Čaputová novelu podpíše. 

Domov
Zdieľať
Diskusia