Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2021, 20:22
Čas čítania 2:01
Viktor Kniš

Fico vedel, že inšpekcia odpočúva vyšetrovateľov NAKA: Teraz je dôležité, aby sa rozpadol Očistec, hovorí šéf Smeru na chate

NEWS FICO A KALIŇÁK NA CHATE
Uložiť Uložené

Pravidelní návštevníci chaty v Leviciach mali informácie o tom, že inšpekcia ministerstva vnútra zbiera materiály, aby obvinila vyšetrovateľov NAKA.

Pre Roberta Fica bolo už v septembri 2021 dôležité, aby sa rozpadol tím Očistec, ktorý dnes vyšetruje aj najzávažnejšie kauzy nominantov strany Smer-SD.

Ján Čurilla, Pavol Ďurka a ďalší pracujú aj na kauze, v rámci ktorej obvinili Tibora Gašpara, ktorý bol údajne spoločne s ďalšími vysokopostavenými policajtmi súčasťou organizovanej zločineckej skupiny Norberta Bödöra.

Viacerí spolupracujúci obvinení tvrdia, že údajný gang pracoval aj v prospech politickej strany Smer, najmä diskreditáciou jej oponentov. Prostredníctvom polície mal na objednávku zbierať kompromateriály na vtedajších opozičných predstaviteľov. 

Teraz je dôležité, aby sa rozpadol Očistec

To, že Robert Fico vedel o systematickej snahe inšpekcie dostať a obviniť vyšetrovateľov NAKA, dokazujú nahrávky z chaty pri Leviciach. Denník N upozornil na to, že pravidelní návštevníci poľovníckej chaty riešili kompromitáciu ľudí z NAKA a Úradu špeciálnej prokuratúry už v závere leta. 

„Je možné, že Čurilla je hlavný, ale inšpekcia bude uvažovať získať niečo, oni vedia ktorých, zobrali by Repu, zobrali by Šúreka a prípadne Lipšica,“ hovorí na nahrávke Marek Para, advokát bývalého šéfa polície Tibora Gašpara. O zadržaní prokurátorov vrátane Daniela Lipšica sa hovorilo ešte v lete, nakoniec ich však nikto neobvinil. 

Odporúčané
Fico, Kaliňák a Bödör starší sa stretávali v chate v obci Čifáre, domáci o nich vedeli dlho (Reportáž) Fico, Kaliňák a Bödör starší sa stretávali v chate v obci Čifáre, domáci o nich vedeli dlho (Reportáž) 27. októbra 2021, 16:00

Denník N upozorňuje, že Robert Fico, syn Tibora Gašpara Pavol aj Marek Para disponovali informáciami o odpočúvaní vyšetrovateľov NAKA približne dva týždne pred ich zadržaním. 

„Áno. Tie ITP. Tam sú štyri osoby zatiaľ neoznačené, ehm, poznačené hviezdičkou, pomlčkou a otáznikom. Sú tam priamo pomenovaní (…), to je z taktického hľadiska, tí operatívci, ktorí mali voziť Zemana,“ hovorí Gašpar mladší Ficovi 29. augusta 2021.

Fico na ďalšej nahrávke z 9. septembra 2021 hovorí, že by bolo dobré, keby sa rozpadol tím, ktorý vyšetruje ľudí zo Smeru. „Teraz je najpodstatnejšie niečo iné. Teraz je dôležité, aby sa rozpadol Očistec (…) dobré, keby urobili zákrok voči Čurillovi, tomu Ďurkovi a (…) som prekvapený ten Šúrek.“ 

Domov
Zdieľať
Diskusia