Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2021, 15:33
Čas čítania 1:14
Viktor Kniš

Prezidentka Čaputová bráni policajtov NAKA: Je dôležité vyšetriť trestné činy vysokopostavených funkcionárov

NEWS VOJNA V POLÍCII ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka Zuzana Čaputová sa zastala vyšetrovateľov NAKA z tímu Očistec. Oprela sa o rozhodnutie krajského súdu, ktorý tvrdí, že na stíhanie neexistujú dôkazy.

Prezidentka Zuzana Čaputová sa postavila na stranu vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry, ktorých obvinili policajti z inšpekcie. Hlava štátu sa opiera o odôvodnenie rozhodnutia Krajského súdu v Bratislave, ktorý skonštatoval, že obvinenie je nedôvodné a prokurátor nemá žiadne dôkazy. 

„Na Slovensku prebieha veľmi dôležité vyšetrovanie trestných činov vysokopostavených funkcionárov. Množstvo z nich sa už priznalo. Je nesmierne dôležité, aby táto snaha pokračovala a Slovensko sa očistilo. V tomto kontexte považujem za veľmi znepokojujúce, že podľa súdu sú vyšetrovatelia, ktorí na týchto kauzách pracujú, podnetom bezdôvodného stíhania,“ napísala v oficiálnom vyhlásení prezidentka. 

Tvrdí, že takéto konanie považuje za nebezpečné, vyšetrovateľom NAKA podľa nej bránia v práci kriminalizovaním ich osôb. 

Prezidentka konštatuje aj to, že doteraz bola v rámci vojny v polícii zdržanlivá, avšak situácia došla do štádia, keď sa rozhodla vyjadriť svoj postoj. 

Domov
Zdieľať
Diskusia