Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. októbra 2021, 7:51
Čas čítania 0:52
Martin Mičuda

Nová Honda Civic Type R začína vystrkovať rožky. Automobilka má opäť v pláne stanoviť rekord na slávnom okruhu

Nová Honda Civic Type R začína vystrkovať rožky. Automobilka má opäť v pláne stanoviť rekord na slávnom okruhu
Zdroj: Honda
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY HONDA
Uložiť Uložené

Jedno z najslávnejších športových áut z Japonska sa chystá na medzigeneračnú výmenu.

Honda poodhalila úplne novú generáciu modelu Civic Type R. Ostrý derivát z nedávno predstaveného už 11. pokračovania opäť neostane svojej povesti ani po vizuálnej stránke nič dlžný. 

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Zatiaľ môžeme pracovať len s fotografiami zamaskovaného exemplára. Vpredu zaujme masívny otvor na prívod vzduchu, zatiaľ čo vzadu už nemôže chýbať naozaj obrovský spojler a tradičná trojica koncoviek výfuku (stredová však je premiérovo väčšia).

Aj tentoraz vrcholný variant Type R vznikne z modelu Civic v karosárskom podaní hatchback. Už teraz pritom môžeme povedať, že najnovšia generácia neponúkne až taký vyzývavý zjav, ale usadlejší dizajn.

Honda, Civic Type R,
Zdroj: Honda

Novinka počíta s pneumatikami Michelin Pilot Sport 4, zatiaľ čo brzdovú sústavu bude mať na starosti firma Brembo. Pokiaľ ide o pohonnú jednotku, v tejto oblasti sú zatiaľ technici z Hondy skúpi na slovo.

Podľa zákulisných správ však prichádzajú do úvahy dva scenáre – buď pôjde o vylepšený 2-litrový motor predchodcu s pohonom výhradne predných kolies, alebo o akési hybridné ústrojenstvo s výkonom okolo 400 koní a pohonom oboch náprav.

Odporúčané
Prevetrali sme nádhernú Mazdu s revolučným motorom. Má benzínový dvojliter naozaj naftovú spotrebu? Prevetrali sme nádhernú Mazdu s revolučným motorom. Má benzínový dvojliter naozaj naftovú spotrebu? 24. septembra 2021, 9:30

Aj takéto správy sa totiž šíria internetom, prikláňame sa však k prvej možnosti. Honda nechce nechať nič na náhodu, pretože okrem prvých oficiálnych fotiek zverejnila aj svoje veľké ambície – finálne testovanie novinky prebehne na slávnom okruhu Nürburgring, kde si chcú Japonci opäť prevziať prvenstvo medzi hot-hatchmi. Nechajme sa teda prekvapiť, slávnostné odhalenie je naplánované až na budúci rok.

Honda, Civic Type R,
Zdroj: Honda
Domov
Zdieľať
Diskusia