Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2021, 19:36
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Maďari nemôžu prísť na futbal, lebo sa správali rasisticky. Hromadne vybučali Angličanov, ktorí pokľakli z rešpektu k menšinám

ŠPORT BLACK LIVES MATTER FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Maďarská futbalová reprezentácia odohrá najbližší zápas bez divákov, dôvodom je nešportové správanie fanúšikov, ktorí vypískali anglických futbalistov.

Maďarská futbalová reprezentácia si na najbližší domáci zápas nebude môcť pozvať divákov. Ide o trest za nedávne stretnutie proti výberu Anglicka, informuje BBC.

Anglickí futbalisti pred kvalifikačným zápasom na MS 2022 proti Maďarsku pokľakli na štadióne v Budapešti, štadión v reakcii na to niekoľko sekúnd hlasno pískal a bučal. FIFA vyhodnotila reakciu ako rasistickú a neprimeranú, zároveň udelila maďarskému zväzu aj pokutu vo výške skoro 200-tisíc eur. 

„Počas zápasu prišlo k rasistickému správaniu mnohých fanúšikov. Zaujímame jasný postoj nulovej tolerancie voči takémuto odpornému správaniu vo futbale,“ napísala FIFA vo vyhlásení. Na najbližšie stretnutie dostali Maďari podmienku, ktorá by sa zmenila na prísnejší trest v prípade, že ju zväz poruší. 

Domov
Zdieľať
Diskusia