Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2021, 15:59
Čas čítania 1:17
Tímea Krauszová

Polícia vyšetruje prvý prípad falošného potvrdenia o očkovaní. Lekárovi aj pacientovi hrozia tvrdé tresty

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Pacient s potvrdením o zaočkovaní látkou Pfizer vraj zaočkovaný nikdy nebol.

Na východnom Slovensku sa polícia zaoberá prvým trestným oznámením v súvislosti s údajným podvodom pri očkovaní. Pacient s potvrdením o zaočkovaní látkou Pfizer vraj vakcínu nikdy nedostal.

Prešovská polícia prípad vyšetruje ako trestný čin falšovania a vyhotovenia nepravdivej zdravotnej dokumentácie. O prípade informoval miestny Korzár.

Má papier o očkovaní, ktoré neabsolvoval

Ide o prvý oficiálny prípad na Slovensku, hoci informácie o tom, že niekde sa ľudia usilujú získať potvrdenie o očkovaní a spolu s ním väčšiu slobodu v prípade opatrení, už počuť dlho. Pre Korzár potvrdila takéto prípady aj lekárka z Rožňavy.

Vraví, že ich je niekoľko. Problémom je najmä to, že na Slovensku sú antivaxeri aj medzi lekármi. Poznám dokonca prípad, keď lekár vyhodil sestričku, pretože on je veľký antivaxer a nezhodovali sa v názoroch na očkovanie. Nemôžu už spolu komunikovať,“ povedala pre Korzár.

Domov
Zdieľať
Diskusia