Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2021, 9:45
Čas čítania 2:55
Viktor Kniš

Lipšic sa pustil do Kollára. Vyzýva ho, aby sa ospravedlnil vyšetrovateľovi NAKA, ktorý išiel po krku oligarchom a politikom

NEWS BORIS KOLLÁR DANIEL LIPŠIC
Uložiť Uložené

Boris Kollár a jeho hnutie Sme rodina nebudú súčasťou pracovnej skupiny, ktorú zriadila bezpečnostná rada s cieľom vypudiť mafiu z bezpečnostných zložiek.

Okrem konfliktu v bezpečnostných zložkách prebieha aj vonkajší spor medzi politikmi, a to aj v rámci koalície a jej nominantov. 

Šéf parlamentu Boris Kollár v piatok vyhlásil, že hnutie Sme rodina sabotuje pracovnú skupinu, ktorá má podľa predsedu vlády zisťovať, ako sa do orgánov činných v trestnom konaní nainštalovala mafia. 

Lipšic vyzýva Kollára, aby sa ospravedlnil 

Boris Kollár tvrdí, že treba bojovať proti tzv. Ficovej mafii, ktorá si podľa neho sprivatizovala spravodlivosť. „Nebudem podporovať, aby na druhej strane vznikla nová mafia, môžem ju pokojne nazvať ,čurillovská‘, a tá bude robiť to isté, len pod nejakým krásnym heslom a transparentom, ale bude zneužívať zákon,“ povedal Kollár.

Na tieto slová reagoval aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. Zastal sa vyšetrovateľa NAKA Jána Čurillu, na ktorého Boris Kollár zaútočil prirovnávaním k organizovanej zločineckej skupine. Lipšicov Úrad špeciálnej prokuratúry spolupracuje s vyšetrovateľmi NAKA, ktorých nedávno zadržala inšpekcia ministerstva vnútra a súd ich zobral do väzby. 

Odporúčané
Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) 28. marca 2024, 12:30

Špeciálny prokurátor žiada od šéfa hnutia Sme rodina ospravedlnenie sa Jánovi Čurillovi. Výzvu predsedovi parlamentu adresuje prostredníctvom Facebooku a verejnosti vysvetľuje, prečo považuje spôsob komunikácie Borisa Kollára za dehonestujúci. „Vyšetrovateľ NAKA podplukovník Ján Čurilla viedol úspešné vyšetrovanie proti zločineckým skupinám piťovcov a takáčovcov,“ upozornil Lipšic. 

Spomína aj konkrétny prípad, ktorý Ján Čurilla vyriešil svojou šikovnosťou. „Vyšetroval viaceré ťažké prípady brutálnych vrážd – medzi inými prípad mladej ženy, ktorá bola týždeň pred svadbou (a v druhom stave) brutálne znásilnená a zavraždená pred viac ako 20 rokmi pri Trenčíne. Len vďaka jeho presvedčeniu a ,tvrdohlavosti‘ sa podarilo desať rokov po skutku tento ohavný zločin objasniť,“ dodáva špeciálny prokurátor, podľa ktorého vyšetrovateľ NAKA zasvätil život boju proti mafii. 

Kollár
Zdroj: TASR

Prečo kollárovci otočili? 

Na Borisa Kollára po jeho emotívnom vyhlásení v parlamente reagoval aj Richard Sulík, ktorý nerozumel, prečo Kollárovo hnutie zmenilo názor, keď so zariadením pracovnej skupiny súhlasilo. Sulík reagoval na vyjadrenia Kollára aj o možnom odchode z koalície. „Každým ďalším opakovaním toho ,zaklínadla‘ je účinok slabší,“ povedal.  

Domov
Zdieľať
Diskusia