Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2021, 12:12
Čas čítania 0:37
Ema Stanovská TASR

Ministerstvo zdravotníctva: Koncom septembra pribudne na Slovensku denne 1 500 až 3 000 nakazených

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Denne by mohlo pribudnúť 1 500 až 3 000 infikovaných.

Koncom septembra by mohlo denne pribudnúť 1 500 až 3 000 infikovaných novým koronavírusom. Denné príjmy do nemocníc by sa mohli pohybovať medzi 75 až 100 prípadmi.

Vyplýva to z odhadov ministerstva zdravotníctva, o ktorých vo štvrtok po rokovaní vlády informoval minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Väčšinu hospitalizovaných v nemocniciach aktuálne tvoria najmä neočkovaní. V stupni monitoringu, teda v zelenej farbe, budú od pondelka (20. 9.) už len štyri okresy.

lengvarský
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Hoci od pondelka budú štyri okresy v bordovej farbe, teda v druhom stupni ohrozenia, núdzový stav sa podľa ministra zatiaľ nebude vyhlasovať. „Nevylučujem, že do budúcnosti to nebude potrebné, ale zatiaľ podľa môjho dnešného pokynu sa budú regionálni hygienici z týchto štyroch okresov spájať s jednotlivými primátormi alebo starostami obcí, kde je situácia najhoršia,“ povedal s tým, že jednotlivé obce budú môcť skrátiť otváracie hodiny či obmedziť pohyb ľudí, alebo zakázať niektoré podujatia.


MZ SR plánuje posilňovať očkovaciu kampaň. Tá by mala byť adresovaná konkrétnym skupinám obyvateľstva SR.

Domov
Zdieľať
Diskusia