Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2021, 10:49
Čas čítania 0:36
Ema Stanovská TASR

Pri úniku čpavku v Skalici sa intoxikovalo 20 osôb. Nebezpečná látka sa šírila cez vzduchotechniku

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Priestory museli evakuovať.

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zasahovali v utorok (14. 9.) vo večerných hodinách pri úniku čpavku vo výrobnej hale v Skalici. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Lena Košťálová.


„Do príchodu hasičských jednotiek sa podarilo dobrovoľnému hasičského zboru Schaeffler evakuovať všetkých pracovníkov vo výrobnej hale a následne začať s prirodzeným odvetrávaním. Zasahujúci hasiči vykonali prieskum spojený s detekciou amoniaku za pomoci autonómnych dýchacích prístrojov,“ uviedla Košťálová.

Sedem ľudí previezli do nemocnice

Vysoká koncentrácia amoniaku sa nachádzala aj na streche haly. Nebezpečná látka sa šírila cez vzduchotechniku. Na odvetrávanie priestorov boli použité pretlakové ventilátory. Celkovo bolo intoxikovaných 20 ľudí, z toho bolo sedem prevezených záchrannou zdravotnou službou do zdravotníckeho zariadenia a ďalším 13 s ľahším priebehom bola poskytnutá prvá pomoc na mieste udalosti.


Ako doplnila Košťálová, na mieste zasahovali hasičské jednotky z Holíča a Trnavy so siedmimi príslušníkmi, s dvomi kusmi hasičskej techniky a jedným sanitným automobilom hasičskej záchrannej služby.

Domov
Zdieľať
Diskusia