Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2021, 10:39
Čas čítania 1:53
Lukáš Čelka

Rudo a Milan chceli vedieť, aký je to pocit, zabiť človeka. Hrozí im doživotie

NEWS VRAŽDY
Uložiť Uložené

Beštiálna vražda začiatkom roka otriasla celým Martinom.

V januári sa stali múry opusteného krytu civilnej ochrany v Martine miestom činu v prípade jednej z najbrutálnejších vrážd v histórii Slovenska. V tom čase 20-ročný Rudo a 19-ročný Milan si vytypovali ako nevinnú obeť 47-ročného dôverčivého Jozefa, ktorého tam beštiálne zavraždili. Jeden z vrahov polícii uviedol ako motív, že chcel „len zistiť, aký je to pocit, zabiť človeka“.

Z neďalekej benzínovej pumpy nalákali muža na spoločnú zábavu do katakomb krytu, kde mu oznámili, že jeho dni sú spočítané. Následne ho vraj ubili na smrť dreveným hranolom. Aby sa uistili, že je naozaj mŕtvy, jeden z útočníkov Jozefovo hrdlo podrezal črepom, pričom ďalší mu rovnakým nástrojom rozrezal čelo. Priebeh vraždy si pritom celý čas dokumentovali na telefón a neskôr brali na miesto činu aj ďalších svojich kamarátov. Vyhrážali sa im, že ak ich prezradia, čaká ich rovnaký osud ako Jozefa.

Odporúčané
Mladíci zavraždili človeka, lebo si chceli skúsiť, aký je to pocit poslať niekoho na druhý svet. O mesiac nato zmizol ich kamarát Mladíci zavraždili človeka, lebo si chceli skúsiť, aký je to pocit poslať niekoho na druhý svet. O mesiac nato zmizol ich kamarát 1. marca 2021, 9:34

Súd sa začal minulý štvrtok, pričom hneď na začiatku pojednávania sa jeden z obžalovaných k vražde priznal. Ako informoval portál Plus jeden deň, pravdepodobne ide o snahu uzavrieť dohodu o vine a treste.

Šéf špeciálnej prokuratúry Daniel Lipšic však spomínanú dohodu rázne odmieta. „Navrhujem doživotné odňatie slobody, takže dohoda nedáva žiaden zmysel.“ Dodal, že v takýchto prípadoch je kľúčový znalecký posudok psychiatrov, vďaka ktorým sa určuje resocializačná prognóza.

Domov
Zdieľať
Diskusia