Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2021, 7:45
Čas čítania 1:26
TASR Ema Stanovská Viktor Kniš

Po vyšetrovateľoch NAKA pôjde do väzby aj šéf inšpekcie Peter Scholtz. Obvinili ho z marenia vyšetrovania

NEWS SÚDY
Uložiť Uložené

Súd o tom rozhodoval dnes v noci.

Dočasne poverený šéf Úradu inšpekčnej služby Peter Scholtz bude väzobne stíhaný. Rozhodol o tom sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava III. Rozhodnutie nie je právoplatné, rozhodovať bude krajský súd. 

Policajná inšpekcia je samostatný úrad patriaci pod ministerstvo vnútra, ktorý má v kompetencii vyšetrovať policajtov. V tomto prípade inšpekcia zadržala svojho vlastného šéfa, ktorý je priamym nominantom ministra Romana Mikulca. K zadržaniu Scholtza prišlo v rovnaký deň ako v prípade štyroch vyšetrovateľov NAKA, ktorí robia na exponovaných kauzách. 

Scholtz prišiel na inšpekciu krátko po tom, čo obvinili jej šéfa Adriána Szabóa z korupcie. Ten sa medzičasom priznal. 

Odporúčané
Vyšetrovatelia NAKA, ktorí idú po krku vysokopostaveným politikom a oligarchom, pôjdu do väzby, rozhodol súd Vyšetrovatelia NAKA, ktorí idú po krku vysokopostaveným politikom a oligarchom, pôjdu do väzby, rozhodol súd 15. septembra 2021, 21:20

„Potvrdzujem, že môjho klienta Petra Scholtza dnes zobral sudca pre prípravné konanie do väzby, ale len a výlučne z dôvodov kolúznej väzby. Voči rozhodnutiu sme podali sťažnosť. Rovnako sme podali sťažnosť voči uzneseniu o vznesení obvinenia. Tam bude rozhodovať Generálna prokuratúra SR, pretože uznesenie vzniesol krajský prokurátor a tu pri rozhodnutí OS Bratislava III bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave,“ povedal Scholtzov obhajca Ján Gereg.

Súd včera zobral do kolúznej a preventívnej väzby aj vyšetrovateľov najexponovanejších káuz Jána Čurillu a Pavla Ďurku. Tí by vraj na slobode mohli pokračovať v trestnej činnosti a mohli by ovplyvňovať svedkov. Do kolúznej väzby ide aj vyšetrovateľ Milan Sabota. Čurillu a Ďurku zobrali do väzby s odôvodnením, že sa priznal Milan Sabota, ten však popiera, že by s obvinením súhlasil. Tvrdí, že ide o dezinterpretáciu, pretože len povedal, že dej skutku sa síce stal, nepovažuje ho však za nezákonný. 

Domov
Zdieľať
Diskusia