Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2021, 18:00
Čas čítania 0:55
Martin Adam Pavlík TASR

Proti Talibanu protestovali tisíce Afgancov. Do ulíc ich vyhnal nečakaný príkaz na vysťahovanie

Proti Talibanu protestovali tisíce Afgancov. Do ulíc ich vyhnal nečakaný príkaz na vysťahovanie
Zdroj: TASR/AP
NEWS AFGANISTAN TALIBAN
Uložiť Uložené

Vedenie Talibanu prisľúbilo, že akékoľvek pochybenia zo strany úradov prešetrí. Demonštrantom však zároveň nariadilo, aby vopred žiadali o povolenie na usporiadanie protestu.

V utorok sa v uliciach mesta Kandahár stretli tisíce Afgancov s cieľom ukázať nesúhlas s príkazom na vysťahovanie, ktorý dostali od novej vlády. O proteste proti militantnému hnutiu Taliban, ktoré sa v polovici augusta zmocnilo krajiny a pred týždňom vyhlásilo novú, zatiaľ dočasnú vládu, informoval podľa agentúry Reuters nemenovaný predstaviteľ bývalej afganskej vlády. Zábery z demonštrácie odvysielala aj miestna televízia.


Nahnevaní a nespokojní demonštranti sa podľa uvedeného predstaviteľa zhromaždili pred domom guvernéra v Kandaháre po tom, ako bolo približne 3 000 rodín požiadaných o to, aby sa vysťahovali z armádnej kolónie, v ktorej doteraz bývali. Miestne médiá zverejnili zábery davov ľudí blokujúcich cestu.

Domov
Zdieľať
Diskusia