Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
9. septembra 2021, 12:11
Čas čítania 1:16
Viktor Kniš

Pčolinský o väzbe: Ostrihal som sa cvakačkou na nechty, je to skoro ako na internáte, ale bez diskoték. Uteráky mi podával Piťo

NEWS VLADIMÍR PČOLINSKÝ
Uložiť Uložené

Vladimír Pčolinský bol vo väzbe takmer pol roka. Na slobodu sa dostal vďaka paragrafu 363, ktorý použila generálna prokuratúra.

Vladimír Pčolinský týždeň po prepustení z väzby poskytol rozhovor týždenníku Plus 7 dní
Porozprával v ňom, čo za mrežami zažil, na podmienky sa však veľmi nesťažoval. Tvrdí, že v 90. rokoch býval v internátoch a väzenie je niečo podobné, len s tým rozdielom, že nemohol chodiť na diskotéky. Stretol sa s Jurajom Ondrejčákom alias Piťom a na chodbe leopoldovskej väznice videl aj Mariana Kočnera, ktorý si tam odpykáva 19-ročný trest. 

„Našťastie som nevyrastal so zlatou lyžičkou v ústach. Najhoršia bola nuda. Ráno vstanete, postavíte sa k dverám, kde vás skontrolujú, či žijete, dajú vám raňajky,“ tvrdí bývalý šéf SIS, ktorého obvinili z korupcie v dvoch skutkoch. Obedy sa podľa neho nedajú jesť a zachránil ho bufet, kde si však mohol nakúpiť len raz do týždňa, a tak prichádzali do úvahy najmä trvanlivé potraviny. 

Časom dostal do väzby aj televízor a dennú tlač. Možnosť prechádzať sa veľmi nevyužíval, pretože priestor, ktorý mal v kolúznej väzbe k dispozícii, sa vraj dal prirovnať k veľkosti jeho cely. Radšej si vraj otvoril okno. 

Domov
Zdieľať
Diskusia