Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2021, 6:44
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Biskup v Španielsku odišiel z cirkvi, lebo sa zamiloval do autorky erotických poviedok. Vzdal sa úradu, aby spolu mohli žiť

Biskup v Španielsku odišiel z cirkvi, lebo sa zamiloval do autorky erotických poviedok. Vzdal sa úradu, aby spolu mohli žiť
Zdroj: Wikimedia/Iglesia en Valladolid/volně k užití
NEWS LGBT+
Uložiť Uložené

Biskup Xavier Novell neprezradil, ako sa stretol so svojou súčasnou partnerkou.

Významný cirkevný hodnostár Xavier Novell pôsobil až do minulého augusta ako biskup španielskej obce Solsona v provincii Lleida. V tom čase sa obrátil na Vatikán so svojou rezignáciou a žiadosťou o prepustenie z cirkevného pracovného pomeru, v čom mu bolo vyhovené, uvádza El Mundo.

Nikto však nevedel, prečo sa cirkevný hodnostár náhle rozhodol vzdať svojho celoživotného poslania. Odpoveď na opakujúce sa otázky verejnosti prišla až teraz, keď vyšlo najavo, že Novell chcel zanechať kňazskú službu pre lásku.

biskup
Zdroj: Twitter

Novell sa zamiloval do Silvie Caballolovej, ktorá pochádza z Manresy pri Barcelone, je rozvedená a z predchádzajúceho vzťahu má dve deti. Toto spojenie je o to pozoruhodnejšie, že Caballolová pracuje ako psychologička, lenže popri svojej praxi je aj autorkou viacerých erotických poviedok.

Domov
Zdieľať
Diskusia