Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2021, 12:30
Čas čítania 3:41
Tímea Krauszová

KOMENTÁR: Prečo môžu muži rapovať o svojich penisoch, ale ženy o svojich vagínach nie?

KOMENTÁR: Prečo môžu muži rapovať o svojich penisoch, ale ženy o svojich vagínach nie?
Zdroj: se svolením Emy Lacové
REFRESHER KOMENTÁRE RODOVÁ ROVNOSŤ ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Odkedy určujú oblečenie a slová či životný štýl to, ktorú ženu môžeme znásilniť a ktorú nie? Ah, ozaj! Odjakživa!

Ľudí poburuje predstava, že žena, ktorá má sex, ho má nebodaj často a aj s rôznymi ľuďmi a rada sa fotí obnažená. Ak ešte k tomu vyslovuje slovo vagína a jeho synonymá a zároveň bojuje proti sexuálnemu obťažovaniu, ide ich z toho roztrhnúť. Občas sa zdá, že im to prekáža viac než samotné obťažovanie.

Len ťažko inak vysvetliť reakciu veľkej časti verejnosti na jednu z piesní Emy Lacovej. Mladá influencerka svoj voľný čas venuje profilu Stop catcalling now, kde upozorňuje na sexuálne obťažovanie. Vďaka nemu sa mi podarilo v júli nielen porozprávať sa s dievčaťom, ktoré sa stalo obeťou sexuálneho obťažovania. Podarilo sa mi hovoriť aj so zástupcami polície, presvedčiť dievča, aby spolupracovalo, a polícia tak vypátrala a obvinila Lukáša, ktorý teraz čaká na férový súdny proces.

Ema však podľa spoločenskej normy nie je „dobrá“ bojovníčka za ženské práva. Jej p*** je skromná, ako vraví vo svojej piesni, a preto ju ľudia nechcú brať vážne. Žena predsa nemôže hovoriť o sexe, vtipkovať o sexe, chcieť a mať sex a zároveň od spoločnosti (a buďme úprimní, predovšetkým od mužov) očakávať, že ju nebudú obťažovať, nebudú jej dávať návrhy, nebudú jej ubližovať a nepokúsia sa ju znásilniť! 

Odporúčané
Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora 18. apríla 2024, 12:30

Na tento smiešny a malomestský argument už odpovedala aj Ema v rozhovore pre Refresher: „Rozumný človek bude naďalej odsudzovať sexuálne obťažovanie, aj keď si vypočuje moju skladbu. Ja nemám právo byť znásilnená len preto, že polonahá spievam o svojej vagíne. Teraz musím byť dokonale slušná puritánka? Iba vtedy budem mať právo na názor? Iba vtedy budem môcť hovoriť, že sa nemôžete chytať môjho tela?“

Ale tu nejde len o Emu. Téma rezonuje, pretože v slovenskej spoločnosti máme problém prijať, že ženy sú sexuálne bytosti tak ako muži.

Odporúčané
Ema Lacová: Ľudia berú track o mojej k*nde príliš vážne. Myslím si, že som urobila odvážny krok (Rozhovor) Ema Lacová: Ľudia berú track o mojej k*nde príliš vážne. Myslím si, že som urobila odvážny krok (Rozhovor) 5. septembra 2021, 14:30

Prekáža nám Irena Bihariová v bikinách, prekážajú nám dvojzmysly Nicki Minaj a nechceme, aby niekto spieval o svojom tele a zároveň hovoril o tom, že sa ho bez povolenia nemá nikto dotýkať. Nie som expert na hudbu a len veľmi ťažko sa mi hodnotí kvalita Skromnej. No jedna vec je zjavná.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 103047 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia