Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. septembra 2021, 9:30
Čas čítania 5:21
Adam Novosad

Nahé páry hľadajúce lásku, ale hlavne sexuálne zblíženie sa na opustenom ostrove. Nová bizarná šou ti ukáže, ako sa randí bez šiat

Nahé páry hľadajúce lásku, ale hlavne sexuálne zblíženie sa na opustenom ostrove. Nová bizarná šou ti ukáže, ako sa randí bez šiat
Zdroj: Discovery+
FILMY A SERIÁLY NAKED AND AFRAID REALITY ŠOU
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Discovery si pripravilo nový recept na zoznamovanie. Páry poslalo do divočiny na opustenom ostrove a očakávalo zázraky.

Neumyté zuby, nahé telá, neexistujúci dezodorant, ale snaha nájsť skutočnú lásku. Toto možno na prvý pohľad znie ako recept na katastrofu, ale v novej reality šou od televíznej stanice Discovery sa podarilo vyprodukovať vrchol bizarnosti.

Obsah šou je síce tragický, ale ak zabudneš na to, že si chcel pôvodne pozerať kvalitnú kinematografiu, tak sa na Naked and Afraid of Love celkom pobavíš.

Odporúčané
Päť kôl divokého sexu za jedinú noc napriek zákazu, ale mínus 30-tisíc eur. Ako dopadlo Too Hot to Handle po brazílsky? Päť kôl divokého sexu za jedinú noc napriek zákazu, ale mínus 30-tisíc eur. Ako dopadlo Too Hot to Handle po brazílsky? 4. augusta 2021, 10:30

Záľuba televíznych staníc a streamovacích služieb v produkovaní čo najbizarnejších reality šou, v ktorých hrá hlavnú úlohu sex či nahota, je nespochybniteľná. Netflix všetkým konkurentom vypálil rybník, keď minulý rok napriek prebiehajúcej pandémii odpremiéroval Too Hot to Handle.

Všetci sme sedeli doma, a tak partia obnažených bohov a bohýň so zákazom akejkoľvek sexuálnej aktivity znela ako skvelý recept na zvládnutie pochmúrnych momentov v izolácii. Tentoraz sa však karta obracia a žiadny zákaz sexu nečakaj, ba čo viac, nečakaj ani oblečenie. Ide sa randiť do džungle.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako sa zoznamovacia verzia šou líši od tej obľúbenej pôvodnej verzie.
  • Koľko ľudí sa nechalo nahovoriť na nahé hľadanie lásky v divočine.
  • Kedy noha nahej ženy končí na ramene nahého muža v prístrešku.
  • Prečo sa ľuďom nepozdávalo, ako šou tvorcovia zjednodušili.
  • Ako si niekto namiesto nástroja na prežitie vzal do džungle gitaru.
  • Či súťažiacim prekážalo, že sa mali zbližovať bez potrebnej hygieny.
  • Ako sa tvorcovia snažili dodržiavať súhlas obidvoch strán s intimitou.
  • Prečo sa podľa fanúšikov šou hrá na niečo, čím nie je.
naked and afraid of love
Zdroj: Discovery

Vziať funkčný koncept a znetvoriť ho

O reality šou Naked and Afraid si zrejme už počul. Discovery pred rokmi vymyslelo spôsob, ako spojiť nahotu a schopnosť prežiť v divočine s minimálnou pomocou, a tak si verejnosť šou zamilovala. 

Odporúčané
Najbizarnejšie reality šou: matky si navzájom balia synov a rodiny zosnulých súťažia, ktorá zorganizuje šialenejší pohreb Najbizarnejšie reality šou: matky si navzájom balia synov a rodiny zosnulých súťažia, ktorá zorganizuje šialenejší pohreb 30. marca 2024, 12:30

Háčik spočíval v tom, že Discovery vo svojom repertoári doteraz nemalo poriadnu zoznamovaciu šou. Trh je však neúprosný, a keď sa pozornosť zamerala na Too Hot to Handle, za stôl si sadli producenti aj scenáristi a vymysleli jednoduché riešenie. Čo keby sme z našej úspešnej šou, kde sa bojuje o prežitie, spravili šou, ktorej hlavným cieľom by malo byť nájsť skutočnú lásku?

Každému muselo byť vopred jasné, že neexistuje vesmír, v ktorom by takáto šou mohla vyprodukovať ozajstné vzťahy založené na vzájomnom spoznávaní, ale snaha získať čo najšokujúcejší obsah bola väčšou motiváciou. 

V praxi tak Discovery vytvorilo šou, na ktorej sa dohromady zúčastňuje 16 súťažiacich. Každý z nich je nezadaný, takže technicky nikomu nič nebráni v nadväzovaní nových vzťahov. Na úvod producenti pospájajú 16 ľudí do ôsmich párov, aby od začiatku vytvorili vzťahovú dynamiku, ale pravidlá nehovoria nič o tom, že súťažiaci musia zostať v pôvodných dvojiciach. A vďaka tomu sa začína dráma.

Jej noha na jeho ramenách, jeho ruky na jej bokoch

Od prvej epizódy je jasné, že Naked and Afraid of Love je od pôvodnej šou Naked and Afraid na míle vzdialená. Odhliadnuc od toho, že na opustený ostrov na Filipínach, kde prebiehalo natáčanie, Discovery nasáčkovalo 16 ľudí, ktorých osobnosti by sa dali jednoducho opísať ako povrchné. Človek by len ťažko uveril, že práve táto hŕstka exotov si na opustený ostrov prišla nájsť lásku na celý život, ako tvrdí Discovery v opise šou. 

Odporúčané
Víťazka Farmy Lucia Gašparíková: Za správanie k Adamovi sa hanbím. Za jednou vecou si však stojím (Rozhovor) Víťazka Farmy Lucia Gašparíková: Za správanie k Adamovi sa hanbím. Za jednou vecou si však stojím (Rozhovor) 21. decembra 2023, 10:30

Oproti pôvodnému Naked and Afraid majú súťažiaci k dispozícii oveľa väčší komfort. V originálnej šou sa súťažiaci objavia v divočine a odrazu sa musia spoliehať len jeden na druhého. V zoznamovacej verzii namiesto toho majú od začiatku postavené takmer celé prístrešky, kde môžu spať, a celý boj o prežitie je výrazne zjednodušený. 

naked and afraid of love
Zdroj: Discovery

Keď si do boja o prežitie vezmeš gitaruHneď po vysadení na opustenom ostrove dostávajú dvojice mapy, na základe ktorých sa dokážu prepraviť k ostatným dvojiciam. Samozrejme, len ak si to želajú, ale väčšina z dvojíc sa snaží zgrupovať, čo tvorcovia podporujú, pretože čím viac nahých ľudí hľadajúcich „lásku“ na jednom mieste, tým vyššia pravdepodobnosť škandálu.

O tom, že súťažiacim bolo vopred povedané, aby sa o prežitie príliš nestrachovali, svedčí prístup jednotlivých účastníkov k možnosti vziať si so sebou jednu jedinú vec.

Klišéovitá otázka o tom, čo by si si so sebou vzal na opustený ostrov, keby si sa musel rozhodnúť, sa pri týchto súťažiacich mení na realitu a jeden z nich celú frašku podčiarkol tým, že si namiesto nástroja na prežitie vzal gitaru. Vraj aby im nebolo smutno a mali sa ako zabaviť. 

Dráma sa prejavuje najmä vo chvíľach, keď sa dvojice pomaly stretávajú a vznikajú prvé skryté konflikty. V jednej chvíli sa tancujúca dievčina šmykne pri ohni, poraní si nohu a jej galantný partner jej chce pomôcť uľaviť si od bolesti. Nezabúdaj na to, že všetci sú stále bez oblečenia. Odrazu tak v prístrešku leží baba, ktorej noha je vyložená na ramene nahého muža, zatiaľ čo on ju drží za boky a jemne jej prechádza po pokožke. Bežné?


Neumyté zuby a consent?

Medzi hlavné otázky divákov patrili pred premiérou šou Naked and Afraid of Love tie, ktoré sa týkali hygieny. Pôvodná šou nezahŕňala romantický aspekt hľadania lásky, a tak síce všetci rozmýšľali, či sa medzi niektorými súťažiacimi nevytvorila dostatočná chémia na to, aby sa po vypnutí kamier odviazali v divočine, ale nešlo o prioritu. 

Odporúčané
 KVÍZ: Podarilo by sa ti uspieť v šou Big Brother? Zisti, či to dotiahneš až do finále KVÍZ: Podarilo by sa ti uspieť v šou Big Brother? Zisti, či to dotiahneš až do finále 20. decembra 2023, 12:00

V prípade Naked and Afraid of Love je situácia diametrálne odlišná. V centre pozornosti je randenie bez oblečenia, a keďže k randeniu patria dotyky, bozky a, samozrejme, aj sex, ľudí zaujímalo, ako chcú producenti zabezpečiť dostatočnú hygienu v intímnych chvíľach.

Takéto chvíle si pritom určitý level hygieny naozaj vyžadujú, ak niekto nechce, aby boli súťažiaci vystavení riziku prípadnej infekcie. Samotní producenti pred fanúšikmi priznali, že hygienu príliš neriešili, a súťažiaci mali možnosť opláchnuť sa vo vode, respektíve si vypláchnuť ústa, aby im nezapáchal dych. Okrem týchto základných vecí sa toho viac urobiť nedalo.

naked and afraid of love
Zdroj: Discovery

Neúplná čistota zväzuje?„Šiel som do toho veľmi nervózny. Mal som pocit, že sa nielenže budem bozkávať s niekým, kto si možno dlhší čas neumyl zuby alebo sa nemohol udržiavať čistý tak, ako je na to zvyknutý, takže ani ja v tom prípade nebudem mať veľa sebavedomia,“ prezradil svoje pocity spred začiatku šou súťažiaci Bennett Murphy. Napriek tomu si podľa vlastných slov na pocit nedokonalej čistoty zvykol a skonštatoval, že možno človeka pri randení v bežnom svete tak trochu zväzuje.

O nič menej problematická nebola ani otázka súhlasu s dotykmi či bozkami, ktorý vie byť v divočine a bez šiat komplikovaný. Tvorcovia šou vraj od začiatku súťažiacim prízvukovali, že akékoľvek neopätované a nechcené pokusy o zblíženie alebo čo i len letmý dotyk nebudú tolerované, a ak k nim dôjde, daný človek bude okamžite poslaný preč z ostrova.

Keď chceš len nahotu a sex bez boja o prežitie

O tom, že by šou pozerali profesionálni kritici, zrejme môže Discovery len snívať, ale televízna stanica rozhodne chcela zapôsobiť minimálne na svojich divákov. Šou koniec koncov vysiela na svojej vlastnej streamovacej platforme Discovery+, takže jedným z hlavných cieľov by malo byť vyprodukovať obsah, ktorý sa platiacim zákazníkom bude páčiť. 

Odporúčané
Čo dnes robia finalisti prvej série Big Brother? Karolína si žije dubajský sen, Bryndza odišiel z Hollywoodu a Pinzo pije kávu Čo dnes robia finalisti prvej série Big Brother? Karolína si žije dubajský sen, Bryndza odišiel z Hollywoodu a Pinzo pije kávu 14. decembra 2023, 14:30

Verejnosť však šou neprijala. Za hlavný dôvod sa dá označiť fakt, že Discovery vzalo milovanú šou Naked and Afraid a hrozivo ju znetvorilo, zjednodušilo celý aspekt prežitia a chcelo sa sústrediť len na nahotu, vzťahy a sex. 

Netreba predstierať boj o prežitie, keď ide o sex

V tomto bode sa šou líši od konceptu Too Hot to Handle, pri ktorom sa Netflix nikdy nestaval do pozície producenta seriózneho obsahu, ale otvorene vopred priznal, že Too Hot to Handle je o nadržancoch, ktorým niekto v luxusnej vile s atraktívnymi ľuďmi zakázal akúkoľvek sexuálnu aktivitu. 

Ak sa šou nesnaží hrať na serióznu, tak nemusí očakávať, že príde sklamanie divákov. Naked and Afraid of Love sa však prezentovala ako identická šou o prežití, len so štipkou vzťahovej drámy, ale opak je pravdou. Základné piliere originálnej šou zmizli, boj o prežitie šiel do pozadia a jediné, čo sa na televíznej obrazovke deje, je pobehovanie nahých ľudí po opustenom ostrove s cieľom dosiahnuť čo najväčší možný sexuálny kontakt.

Discovery je napriek všetkým moderným výmyslom vo verejnosti zafixovaná ako seriózna televízna stanica produkujúca kvalitné dokumentárne seriály a filmy, a tak si na jej obrazovkách čisto vzťahová a sexuálna šou akoby nevedela nájsť svoje miesto. 

Domov
Zdieľať
Diskusia